30 Nisan 2009 Perşembe

ADNAN POLAT BİLKENT’TE


Türkiye’nin ilk üniversite taraftar kulübü olan ve 1998 yılında kurulan Bilkentli Aslanlar geleneği bozmadı ve bir Galatasaray başkanını daha ağırladı. Daha önce Faruk Süren, Mehmet Cansun, Özhan Canaydın gibi isimleri de ağırlayan kulübün son olarak Bilkent Üniversitesi ve öğrencileriyle buluşturduğu isim ise hali hazırda Galatasaray Başkanı olan Adnan Polat’tı.

Sözlerine ilk olarak Galatasaray’ı anlatarak başlayan Başkan, kulübün geçmişi, sahip olduğu olanaklar, tesisler, farklı spor branşları ve Galatasaray Lisesi’nden bahsetti. Kulübün 1905 yılında kurulduğunu söylerken rahmetli Ali Sami Yen’den de bahseden Polat, sözü fazla uzatmadan güncele yani şimdinin projelerine getirdi. İlk olarak GSMobile projesine yönetim inanılmaz derecede önem verdiklerinden bahseden Başkan, salonda GSMobile geçen öğrenci sayısının azlığını görünce bu önemden bir kez daha bahsetti ve Bilkentli Aslanlardan bu işin öncüsü olmalarını istedi. Aslantepe Stat Projesine de değinen başkan burada işlerin 3 haftadan fazladır istenildiği gibi gitmediğini ancak sorunların 1 hafta içerisinde çözüleceğini açıkladı. Stadın 1 senelik süre zarfında biteceği iddiasını da yineledi. Sportif AŞ ve Futbol AŞ nin birleşmesinin Galatasaray’ın olmazsa olmazı olduğunu belirten Polat bunun için de 70 milyon doların gerektiğini, bu meblağın da yeni statla birlikte karşılanacağını müjdeledi. Ali Sami Yen Stadı’nda son senemiz olduğunu hatırlatan başkan buradan büyük bir zaferle ayrılmak istediklerini ve bunun için ne gerekiyorsa yapılacağının sözünü vererek Alpaslan Dikmen(Eski Açık)Tribününün üstünün kapatılmasını isteyen Ultraslan’a da mesaj vermiş oldu. 1992’de Futbol Şube Sorumlusu olduğu dönemde uyguladığı dönüşüm projesini anlatan Polat, bu dönüşümü Tugay Kerimoğlu, Hakan Şükür, Bülent Korkmaz, Arif Erdem, Okan Buruk, Ergün Penbe, Hakan Ünsal gibi isimlerle gerçekleştiğini, şimdi de böyle bir değişim içinde olduklarını ve bu senenin bu değişim döneminin son halkası olduğunu belirtti.

Federasyonla ilişkiler konusunda kesinlikle haklı olduklarının altını verdiği örneklerle çizen Polat kesinlikle geri adım atmayacaklarını, ancak federasyon olumlu yaklaşırsa onlara telkinde bulunmayı ve yardımcı olmayı sürdüreceklerini kaydetti. Lincoln ve Bülent Korkmaz hakkındaki ısrarlı sorulara daha önlerinde 5 haftanın olduğu ve kararların bu haftaların ardından alınacağı cevabını verdi. Ayrıca Lincoln hakkında ondan çok şey beklediklerini ama Lincoln’ün bu beklentilere 2 senelik süre zarfında karşılık veremediğini de açıkça ifade etti. Bülent Korkmaz’ın başarısız olduğunu iddia eden görüşlere çok fazla katılamayacağını ifade eden Başkanımız, Skibbe konusunda hata yapıldığını ise kabul etti. Skibbe konusunda hem göreve getirilmesinin hem de geç gönderilmesinin hata olduğunu söyleyen Galatasaray tarihinin en çok destekle göreve gelen başkanı, kaleci transferi ve Meira transferinde de hatalar olduğunu, sorumlunun da nihai kararı veren kişi olarak kendisi olduğunu kaydetti.



Gelecek transfer döneminde yapılacak olan işlemlerin neredeyse tamamının belli olduğunu söyleyen Polat, o sırada salonda olan Haldun Üstünel’i işaret ederek, “sürekli yurt dışındayız ve çok güzel haberler alıyoruz” dedi. Gelen soruların biri Adnan Sezgin ile alakalı olmasına rağmen aynı öğrencinin diğer sorularına cevap veren Başkan Polat, Sezgin ile ilgili soruyu atladı. Unutmuş olma ihtimali düşük de olsa mevcut. Bir başka fantezi soru olan Galatasaray ne zaman istediği oyuncuyu alabilecek mesela Thierry Henry’i sorusuna da stadın yapılmasından sonra 2-3 sene yine temkinli davranacağız. Bazı sistemlerin kurulması için bu şart cevabını verdi.



Yaklaşık 2 saat süren, gayet akıcı ve zevkli konuşmasını büyük bir kibarlıkla öğrencilerden icazet alarak sonlandıran Adnan Polat bu güzel buluşmadan sonra bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi. Hatta küçük bir Galatasaraylı ile kısa bir süre sohbet etti ve onun 2007-2008 sezonu Şampiyonluk Almanağı’nı imzaladı.

SEDAT BALKANLI ARTIK ARAMIZDA DEĞİL


Kafa golleriyle ünlü, Galatasaray ve Fenerbahçe formalarını başarıyla giymiş ancak birçoğumuzun geçirdiği ALS hastalığıyla hatırladığı Sedat Balkanlı'yı kaybetmiş bulunmaktayız. 1965 senesinde İStanbul'da doğan Sedat Balkanlı, 94-95 yılları arasında Galatasaray, 96-98 yılları arasında da Fenerbahçe formalarını giymiştir. 94-95 sezonunda Galatasaray formasıyla hepsi kafayla olmak üzere attığı 7 gol bir savunma oyuncusu için inanılmazdı. Sepp Piontek döneminde 1 kez A Milli takımımızın da formasını giyen Sedat Balkanlı yakalandığı amansız hastalıktan dolayı 1998'den beri futbol oynayamıyordu. Kendisine Allah'tan rahmet, sevenlerine ve özellikle Galatasaray camiasına sabır diliyorum.

27 Nisan 2009 Pazartesi

GARBAGE TIME


Koskoca bir sezonun ardından
Galatasaray'ın elinde hiç bir şey kalmadı. Önce Sivas'ta kaybedilen Türkiye Kupası, daha sonra Ali Sami Yen'de bırakılan UEFA Kupası ve son olarak yine Ali Sami Yen'de seyircisiz maçta yitirilen Lig Şampiyonluğu hedefleri. Bu kadar pahalı transferden, flaş oyunculardan sonra bütün bir sezon Galatasaray için çöpe gidecek. Her ne kadar çok iyi oyuncular alındığı için yönetime bir kabahat bulunmasa da, iyi bir teknik direktör getirmediği için en önemli suçlu yine yönetimdir. Umuyorum ki, bomboş geçen bu sezonun ardından hatalardan ders alınır ve atılması gereken adımlar sırasıyla tek tek yerine getirilir.

10 Nisan 2009 Cuma

RUUD VAN NİSTELROOY



Bugün Star gazetesinde Aziz Üstel'in köşe yazısında bahsettiği bir haber. Van Nistelrooy'un Galatasaray'a geleceğinden, gelecek sezon için anlaşıldığından bahsediyor eski yönetici Aziz Üstel. Aziz her ne kadar TVlerde Ömer Çavuşoğlu ile genelde gayri ciddi programlar yapıyor olsa da Galatasaray'ın içini iyi bilen bir adamdır. Eric Gerets'in Galatasaray'ın teknik direktörü olacağını da basında ilk açıklayan kişidir. Dolayısıyla bu haberin sıkma olmaması umudunu taşıyorum. Harry Kewell'ın gelmesinden sonra 32 yaşında sakatlıktan yeni çıkmış bir Nistelrooy'un takıma katılma ihtimali çok yakın görünmese de olmayacak iş değil. Ve en beğendiğim forvetlerden biri olarak gelirse formasını almak boynumun borcu.Tabii ilerleyen aylar gerçekleri ortaya çıkaracak ama Van Nistelrooy- Milan Baros forveti de fena olmazdı hani.

AVRUPA ŞAMPİYONU GALATASARAY


Basketbolda bayanlarda ilk Avrupa şampiyonluğumuzu kazandık. Hem de bu ünvanı finallerde 2 kere elimizden alan İtalyanlara karşı elde ettik bu zaferi. Basketboldaki ilk zaferimizi de Efes Pilsen bir İtalyan Takımına, Milano'ya karşı kazanmıştı. İnşallah devamı da gelir.

İlk maçta rakibi Taranto'ya deplasmanda 12 sayı farkla yenilen Aslan Kızlar, bugün Ayhan Şahenk'te muhteşem bir oyun çıkardılar. Başta Sophia Young ve Simone Augustus olmak üzere Işıl Alben,Esra Şencebe,Yasemin Horasan'a, bütün oyunculara, başkan Adnan Polat'a, antrenör Okan Çevik'e, Ahmet Dedehayır'a, maça giden futbol takımına ve taraftara çok teşekkürler.

Umuyorum bu Avrupa zaferi takımlarımıza ders olur ve büyük hedefler için büyük oyuncular(Augustus gibi) gerektiği anlaşılır. Galatasaray yurt içindeki kötü gidişatını bu kupayla affettirdi. Bundan böyle hedef Türkiye Ligi.

3 Nisan 2009 Cuma

HAFTA SONU EĞLENCELERİ

3 Nisan Cuma
21.30 Arminia Bielefeld - Schalke 04 KANAL 24

4 Nisan Cumartesi

14.00 Kasımpaşa - Karabük D SPOR
14.45 Blackburn - Tottenham SPORMAX
16.00 Galatasaray CC - Mersin BB SPORMAX
16.15 Denizlispor - Sivasspor LİG TV
17.00 Arsenal - Manchester City SPORMAX
17.00 Celtic - Hamilton FUTBOL SMART
19.20 Bristol City - Preston FUTBOL SMART
19.30 Fulham - Liverpool SPORMAX
20.00 Beşiktas - Kayserispor LİG TV
20.00 Bordeaux - Nancy KANAL A
21.00 Valladolid - Barcelona NTVSPOR
22.00 Caen - Toulouse KANAL A
23.00 Malaga - Real Madrid NTV

5 Nisan Pazar

13.00 Roda - Ajax FUTBOL SMART
13.00 Rubin KAzan - FC Moskova SPORMAX
14.00 Kartalspor - Manisaspor D SPOR
15.15 Trabzonspor - İstanbul Belediye LİG TV
16.00 Falkirk - Rangers FUTBOL SMART
17.00 Juventus - Chievo NTVSPOR
18.00 Manchester United - Aston Villa SPORMAX
18.00 P.S.G - Nice KANAL A
19.00 Fenerbahçe - Eskişehirspor LİG TV
20.00 Udinese - İnter NTVSPOR
20.00 Leixoes - Sporting Lizbon SPORMAX
22.00 Milan - Lecce NTVSPOR
22.00 St. Etienne - Marseille KANAL A
22.15 Amadora - Benfica SPORMAX

6 Nisan Pazartesi

19.00 Türk Telekom - Efes Pilsen SPORMAX
20.00 Diyarbakırspor - Karşıyaka D SPOR
20.00 Gaziantepspor - Galatasaray LİG TV