20 Nisan 2012 Cuma

Bu Sezon Bundesliga II'de Sercan Sararer Şov Vardı


Sezon sonu yavaş yavaş yaklaşırken bu sezonu gayet iyi geçiren oyunculara bakmaya başlamakta fayda var. Önceliği Avrupa’daki Türk oyuncularına vermeyi düşünüyorum. İlk sırada Bundesliga’ya çıkmayı başaran Greuther Fürth’ün etkili sağ-sol açığı Sercan Sararer var. Aslında Greuther Fürth Bundesliga’ya çıkma mücadelesi vermeye hiç yabancı olan bir takım değil. Son 8 senenin 7’sini ilk 6’da bitirerek hep bu yarışın içinde oldular ama Bundesliga’ya yükselmeyi hiç başaramamışlardı. Seneye onları Bundesliga’da görmek farklı bir tat olacak.

Tabii Greuther Fürth’ün başarısında en büyük paylardan biri, hatta belki de en büyüğü, annesi İspanyol babası Türk olan Almanya doğumlu oyuncu Sercan Sararer’e ait. Takımın forvetleri Olivier Occean ve Christopher Nöthe’den sonra 8 golle en golcü üçüncü oyuncu olan Sercan Sararer, 12 asistle Bundesliga 2’nin asist krallığında bu sezon ligin en gözde oyuncusu olan Fortuna Düsseldorflu Maximilian Beister ile birlikte ilk sırada. Açıkçası Almanya 2.Ligi oldukça kaliteli bir lig ve bu ligde bu denli ciddi bir performans gösteren bir oyuncu önemli kulüplerin gözdesi olacağı gibi Türk Milli Takımı’nın da radarında yer bulması gereken bir isim olmalı. Zaten Abdullah Avcı’nın da Sercan ile alakalı planları olduğunu çeşitli yerlerde okumuştuk.

Sercan Sararer’in en önemli özellikleri, 2 kanadı da etkili kullanabilmesi ile birlikte çok hızlı olması. Yaptığı asistlerin çok büyük bir bölümünde hızını kullanan Sercan’ın asistçi özelliklerinin yanına gol sezisini de ekleyebilmesi seneye Bundesliga’da da önemli bir etki bırakabileceği fikrini kendisini izleyenlerde hemen oluşturuyor. Çıktığı 31 Bundesliga 2 maçının 26’sında ilk 11’de yer alarak ilk tercih olmayı başaran Sercan Sararer’in, gelecek sene hangi takımda olacağını ve Abdullah Avcı’nın Mayıs ayında açıklayacağı geniş A Milli Takım kadrosunda yer bulup bulamayacağını şimdiden büyük merakla bekliyorum.

Transfere büyük paralar harcayan büyük takımlarımızla beraber, Bursaspor, Eskişehirspor ve son dönemde Almanya’yı oldukça iyi tarayan Kayserispor gibi takımlarımızın alabileceği bir oyuncu olduğunu düşünsem de Sercan’a özellikle Fulham’ın yakın ilgisinin olduğu bilgisi var. Normal şartlarda Bundesliga 2’den Premier Lig’e geçisin çok kolay olmayacağına inansam de 1 sezonda toplamda 36 maçta 12 gol 12 asist sayılarına ulaşmış bir kanat oyuncusunun bu geçişi gerçekleştirebilmek için bir şansı var. Bakalım Sercan önümüzdeki sezon nerede olacak?  

Hiç yorum yok: