23 Nisan 2012 Pazartesi

Jem Paul Karacan Premier Lig'de


Sercan Sararer ile başladığımız bu sezon çıkış yapan Türk oyuncular incelemelerimize 4 yıl aradan sonra Premier Lig’e yükselmeyi başaran Reading’in Türk orta saha oyuncusu Jem Paul Karacan ile devam edelim.

Premier Lig’in bir alt kategorisi olan Championship’te geçtiğimiz sezon 40 maça çıkarak takımdaki yerini sabitleyen ve başında olduğu takımlar genelde ligin 2.yarısında efsane performans sergileyen kurt menajer Brian McDermott’un gözüne girmeyi başaran Jem, sakatlığı sebebiyle son 5 maçı kaçırdığı ligde 37 maça çıkarak ciddi bir istikrar ortaya koydu. Jem Paul Karacan’ın son 2 senede tüm kulvarlarda 85 maça çıktığını düşündüğümüzde çok önemli bir tecrübe kazandığını söyleyebiliriz.

Oyun stiline baktığımızda, kreatif yönü çok çarpıcı olmayan ancak orta sahada Reading adına oyunun dengesini sağlama anlamında çok önemli yere sahip bir figürle karşılaşıyoruz. Enerjisi oyunun her dakikasında üst düzeyde olan Jem’in en büyük artısı takım arkadaşlarına yardım eden oyuncu rolünü çok iyi bir şekilde üstlenebilmesi. Yaratıcı yönü çok ön planda olmasa da McDermott’un orta sahada aklına ilk gelen isim olmasının altında yatan temel faktörün bu olduğunu düşünüyorum. Uzaktan attığı isabetli-sert şutlar ve bu şutlardan bulduğu goller Jem'i çok yönlü kılan bir başka etken.

Premier Lig’e lider olarak çıkan Reading’te bu sene 37 maçta 3 gol – 3 asist istatistikleri tutturan Jem Karacan, seneye Premier Lig’de de McDermott’un sıklıkla kullanacağı bir isim olabilir. Premier Lig’de oynayarak adını dünyaya duyurma fırsatı yakalayan ve 2004 yılında çok kısa bir Galatasaray macerası yaşayan Jem, aynı zamanda, Türkiye Milli Takımı’nın alt yaş kategorilerinde defalarca forma giydi ve artık A Milli Takım için Abdullah Avcı’dan davet bekliyor. Nisan ayının ilk haftasında sezonu kapatmasına yol açan sakatlığı izin verir mi bilmiyorum ama Mayıs ayının sonundaki kampta, A Milli Takım’ın geniş kadrosunda görebileceğimiz oyuncular arasında Jem Paul Karacan da olabilir.  

Hiç yorum yok: