25 Şubat 2011 Cuma

CENK TOSUN TÜRKİYE DEDİ

Türkiye ile Almanya arasında adeta bir savaşa dönüşen A Milli Takımlar’a oyuncu kapma sürecinde futbol tabiriyle son golü Türkiye attı. Bu Ocak ayı transfer döneminde Eintracht Frankfurt’un ikinci takımından Gaziantepspor’a transfer olan ve gelir gelmez gollerine başlayan Cenk Tosun Türkiye A Milli Takım’ı için oynayacağını bugün itibariyle deklare etti.


Aslında Cenk Tosun, tıpkı Mehmet Ekici örneğinde olduğu gibi, Almanya’da doğup büyüyen ve Genç Milli seviyelerde Almanya formasını giymiş bir oyuncu. Genç Milli Takımlar’da 24 kez forma giyip 13 gol atan Cenk, Alman Ümit Milli Takımı adına da 2 maçta 1 gol atma başarısı göstermişti.

Bu oyuncuların Milli Takım’ımıza kazandırılması geleceğimiz için büyük önem taşıyor. Geçmişte yaşadığımız Serdar Taşçı, Mesut Özil, İlkay Gündoğan gibi Almanya’yı seçmiş futbolcularımızın sayısının artmaması için TFF elinden geleni yapmaya çalışıyor, daha fazlasını da yapmalıdır.

Cenk’in A Milli Takım’a verebileceklerine gelirsek, uzun vadede Türkiye için oldukça verimli olacak bir oyuncu. Hatta ülkemizin şu anda dahi ileri uçta ciddi sıkıntıları olduğunu göz önüne alırsak 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’na giden yolda Guus Hiddink’in önemli silahlarından birine dönüşürse kimsenin şaşırmaması gereken bir isim. Hava toplarında etkili, driplingi olan, hepsinden önemlisi gol atmayı bilen bir oyuncuyu kazandığımız için emeği geçen herkese teşekkür etmek gerekli.

Tabii ki bu savaş tüm hızıyla sürecek. Almanya ile yapılan bu savaşta ilk cephe Ömer Toprak olacak gibi. Her daim en önemli sorunumuz olan defans bölgesi için şu anda Ömer’den daha iyi bir alternatif bulamayacağımız gerçeği, bu mücadeleye ne kadar önem vermemiz gerektiğinin çok net bir göstergesi. Menajeri tarafından yalanlansa da ara sıra Ömer’in Türk Milli Takımı’nı seçeceğine dair haberler çıkıyor ki, bu benim Ömer için umudumu artıran faktörlerden bir tanesi.

Hiç yorum yok: