26 Mart 2010 Cuma

GALATASARAY KONGRESİ


2002-2006 arasında hiç de çabuk gelmeyen kongreler artık hemen gelmeye başladı. O yıllarda Özhan Canaydın'ın kazanması hemen hemen kesin olan kongreler birçok Galatasaraylının ilgisini çekmez olmuştu. Adnan Polat ile birlikte yeni dönem bir nefes, yeni bir umut oldu Galatasaraylılar için. 2006 yılında Canaydın yönetimiyle birlikte tek yetkili olarak iş başı yapan, 2008 yılında da başkanlığa oturarak işi resmiyete döken Polat yarın çok önemli bir sınav verecek. Rakip neredeyse hiç yöneticilik dahi yapmamış olan Adnan Öztürk. Hemen açıkça söyleyeyim Adnan Öztürk açıklamalarına bakıldığınca başarılı olacabilecek bir yönetici imajı veriyor ama henüz sadece yönetici. Başkan olabilmesi için kulüpte daha aktif roller alması gerekli. Büyük bölüm Galatasaraylı gibi ben de Adnan Polat'ın seçimi kazanması gerektiğini ve kazanacağını düşünüyorum. Geçmişte 6 yıl boyunca yönetimde çok aktif roller alan başkan Polat 2 yıllık başkanlık tecrübesini de düşünürsek şu anda en uygun seçenek gibi görünüyor. Başlatılan projelerin tamamlanması adına da şu anda başkan ve yönetim değişimi gibi büyük bir revizyon hiç de mantıklı görünmüyor, bakalım Galatasaray Kongresi nasıl bir karar verecek?

Listelere ve açıklanan projelere baktığımızda da Adnan Polat önde görünüyor. Zira başlatılan ve devam eden 4 ana başlık halinde projesi var başkanın (Sponsor, stat, Riva, şirket birleşmesi). Bunun yanında başta Faruk Süren olmak üzere camianın ileri gelenlerinin sürekli dile getirdiği Adnan Polat'ın listesinin kötü olduğu eleştirisine başkan da kulak verdi ve listesinde 8 değişikliğe gitti. Bu da önemli bir mesaj. Cemal Nalga rezilliğinden sonra istifa eden Yiğit Şardan'ın tekrar seçime girecek olması da bu projelerin en önemli mimarlarından olması açısından olumlu bir haber. Zaten Haldun Üstünel, Yiğit Şardan, Mehmet Helvacı, Işın Çelebi ve Cemal Özgörkey üzerinden dönen bir çark vardı; bu isimler yine kadroda olacak. Umuyroum ki yeni katılan yöneticilerden de bu isimler kadar katkı verenler çıkacaktır.

Adnan Öztürk ise ilk açıklamasında genelde kendisi gibi tecrübesiz isimlerle çalışacak gibi duruyordu ancak son hamlede Osman Hattat ve Abdurrahim Albayrak gibi isimleri kadrosuna kattı. Bunlardan öte getireceğini taahhüt ettiği profesyonel yöneticiler Peter Kenyon, Thomas Kurth ve Estave Caldaza üzerinden prim yaptı Adnan Öztürk. Bu isimlerin şu andaki şartlarda Galatasaray'a ne kadar fayda sağlayacakları meçhul. Zira çok da profesyonel olmayan bir ortama gerçekten profesyonel olan yöneticileri getirdiğinizde bunların alışmasının uzun süre alması, daha da kötüsü hazır olmayan bir ortamda verimli sonuçların ortaya çıkmaması kuvvetle muhtemeldir. Ancak Adnan Polat'ın başlattığı iyileştirmeler tamamlandığında bu gibi profesyonel hamleler Galatasaray'ı hem sportif hem de ekonomik anlamda kalıcı olarak Avrupa'nın en iyi kulüpleri arasına sokacaktır. Dolayısıyla Adnan Öztürk'ün 2 veya 4 yıl daha beklemesi gerekiyor diye düşünüyorum.

Liseli oluğu için Adnan Öztürk'e oy vereceklerin ihmal edilebilecek sayıda olduğuna inanmak istediğimden bu konuya girmedim, aslını yarın göreceğiz. Yarın Galatasaray Lisesi'nde gerçekleşecek kongrenin tüm Galatasaray Camiası için en hayırlı sonuçla bitmesi en büyük temennim. Kazanan başkanı çok zor bir 2 sene bekeleyecek, kesin olan burası.

Hiç yorum yok: