1 Temmuz 2009 Çarşamba

GALATASARAY 2-2 FC KLEVE


Galatasaray ilk hazırlık maçında Alman Amatör Lig takımlarından FC Kleve ile oynadığı maçtan 2-2lik beraberlikle ayrıldı. Genelde genç oyunculara şans verdi teknik direktör Frank Rijkaard bu maçta. Tabii daha 4 günlük bir kamp dönemi ve ilk hazırlık maçı olduğu için çok bir şey söylenemez ama ilk yarıda oynayanlardan Emre Çolak’ın topa hâkim bir oyuncu olduğu gün gibi ortada. Verdiği paslar, yaptığı ortalar isabetli ayrıca duran topları da fena kullanmıyor. Topu ayağında biraz fazla tutuyor ama takıma adapte oldukça ve Frank Rijkaard’ın Barca’da uyguladığı ve muhtemelen Galatasaray’da da deneyeceği sisteme alıştıkça bu eksiğini gidereceğini düşünüyorum. Serkan Kurtuluş geçen sene ki korkak görüntüsünden ziyade daha çok ön alanda göründü, bir şey yapamadı o ayrı ama ön alanda bu kadar fazla görünmesi iyi bir haber. Yaser ve Aydın Yılmaz’da şimdilik bir değişiklik yok. Geçen seneyi Diyarbakır’da dolu dolu geçiren Erhan Şentürk 1 gol attı ve bir şeyler yapmak ister gibi göründü. Bu sene forvet, sağ açık ve hatta gerektiğinde sağ bek oynayan bir oyuncu olması açısından takımda tutulabilir. Ancak 1 sezon daha dolu dolu geçireceği bir kira sezonu da onun açısından iyi olabilir.

2.yarı oyuna dâhil olan gençlerden sol bekte oynayan Emrah Yollu diri gözüktü. Zaten 2.yarı G.Saray yarı alanına top gelmedi ama hücuma da bol bol destek oldu Emrah. Orta alanın ortasında oynayan Caner Öztel direk Galatasaray’ın topçusu değil. Bu arkadaştan bir ışık alamıyordum zaten PAF’ta izlediğim 2 maçta bu karşılaşmada da değişen bir şey olmadı. Diğer 2 genç oyuncu ise Cem Sultan ve Serdar Eylik. Serdar sol açıkta deyim yerindeyse fırtına gibi esti. Sürati ve birebirde etkili çalımları Serdar’ın Rijkaard’ın aklında kalmasını sağlayacaktır. PAF’ın Hakan Şükür’ü Cem Sultan’da hareketli oynadı, gezdi, dolaştı hatta 1 karşı karşıya pozisyona girdi ancak heyecanlanarak acemi hareketler yaptı. Zira 18 yaşında olan bir futbolcudan acemi hareket gelmesi çok doğal. 1,5 yıl sonra uzun metrajlı bir maç yapan Uğur Uçar bu maç için Galatasaray’ın en büyük kazancı diyebilirim. Ve Özgürcan. Geçen sene Bank Asya’da Sakarya formasıyla attığı 17 golle sükse yapan ve kampa katılan Özgürcan da ikinci yarıda maça girdi ama beklenenleri pek yapamadı. Aslında Özgürcan’ın özelliği olmayan bencilliği gözlemledim biraz kendisinde. Umarım bu genç arkadaşlarıyla oynamasındandır. Çünkü bu, bu özelliği kazanmış olmasından çok daha iyi…

Sonuç olarak ilk hazırlık maçında istediği gibi bir sonuç alamadı Galatasaray. Bundan sonra katılacağı turnuvada 5,8 ve 11 Temmuz tarihlerinde daha önemli rakiplerle oynayacak, gücünü tartacak ve 16 Temmuz’a FC Tobol maçına hazırlanacak.

Hiç yorum yok: