10 Temmuz 2009 Cuma

KAPTAN ARDA TURAN


Beklenildiği üzere Galatasaray'ın yeni kaptanı Arda Turan oldu. Geçen seneki kaptanlık seçimleri bir fiyaskoydu. Takım için terini sonuna kadar akıtan, herkesten daha ağabey, en az herkes kadar Galatasaraylı Hasan Şaş dururken Ümit Karan açıklandı kaptan olarak. Tamam, Ümit de yıllardır bu takımda olan iyi bir oyuncuydu ama Hasan kadar kimse hak etmiyordu kaptanlığı. 3.kaptansa Ayhan Akman'dı. Nitekim bu 3 futbolcunun olmadığı Hertha Berlin maçında Galatasaray'da başkandan sonra gelen en önemli görevi temsil eden bant Lincoln'e verilmişti. Lincoln o maç iyi oynadı palavralarıyla geçiştirildi bu rezillik. Ali Sami Yen, Metin Oktay, Turgay Şeren, Fatih Terim, Cüneyt Tanman, Tugay Kerimoğlu, Bülent Korkmaz ve Hakan Şükür'ün Aslanlar gibi taşıdığı bandı Galatasaray tarihinin en sorumsuz futbolcusuna da vermiş oldular böylece. Yöneticileri bilmem ama ben o galibiyetin keyfini bile çıkartamadım tam olarak. Tabii buna Arda Turan, Sabri Sarıoğlu gibi altyapıdan yetişmiş terini sonuna kadar akıtmaya çalışan bazı oyuncular sessiz kalamadı. Bundan sonra olay Başkan Polat'ın birkaç disiplin gösterisiyle kapatılmaya çalışıldı. Ama yönetim de yaptığı hatayı anlamıştı.

Lincoln’ün artık yüzsüzlük sınırlarını aşan hareketleri Sabri ve Arda’nın ne kadar haklı olduğunu ortaya koydu. Bunun üzerine Hasan Şaş ve Ümit Karan’ın da takımdan ayrılmasıyla yönetim kurulu Arda Turan’ı birinci, Ayhan Akman’ı da ikinci kaptanlığa getirdi. Yukarıda sayılan Türk futbol tarihinin en önemli isimlerinin görevini yerine getirmeye çalışacak şimdi Arda Turan. İlk açıklamasında takımdaki büyüklerle diyalogunu sağlam tutacağını , kiminin abisi, kiminin arkadaşı olacağını söyledi. Arda bu işi layıkıyla yapar. Artık geceleri biraz daha az gezecek, biraz daha az gündem olacaktır. Ama Galatasaray kaptanlığı bunu gerektirir.


Arda Turan’ın Galatasaray’ın görünürdeki en başarılı kaptanı Bülent Korkmaz’ın başarılarını yakalaması, en unutulmaz kaptanı Metin Oktay’ın Galatasaray taraftarının gönlündeki rütbesine yetişmesini en çok arzu edenlerdenim. Bu sezon Metin Oktay ve Hagi’nin 10 numaralı formasını terletecek olan Arda’nın 10 numara kaptanlık yapması ümidiyle…

Hiç yorum yok: