18 Haziran 2012 Pazartesi

Kerim Frei Yükseliyor


Avrupa’da bu sezon önemli çıkış yapan Türk oyuncuları değerlendirmeye Jem Paul Karacan ve Sercan Sararer’den sonra Fulham’da oynayan Kerim Frei ile devam edelim. Türk baba ile Faslı annenin çocuğu olan Kerim Frei, Avusturya’da doğup İsviçre’de büyümüş bir futbolcu. Tabii bu kültürel çeşitlilik onun 4 farklı ülke ile temas etmesini sağlamış durumda. Altyapı eğitimini İsviçre’nin Grasshoppers takımında 2006-2010 yılları arasında alan 1.72 boyundaki oyuncu, 2010 yılının Ocak ayında ise Mısırlı iş adamı Mohamed El-Fayed’in sahibi olduğu Premier Lig ekibi Fulham’ın yolunu tuttu.

Kanatlarda ve forvet arkasında oynayabilen 19 Kasım 1993 doğumlu Kerim Frei, ilk 1.5 senesinde reserve takımında yer aldığı Fulham’da bu yıl, genç oyunculara büyük önem veren menajer Martin Jol’un göreve gelmesiyle, A Takım’da yer almaya başladı. Bu sezon zaman zaman orta sahanın solunda zaman zamansa forvet arkasında izleme fırsatı bulduğumuz Kerim Frei, 6’si ilk 11 olmak üzere 16 Premier Lig karşılaşmasında forma giydi. Bu maçlara ek olarak 7 Avrupa Ligi, 1 Lig Kupası ve 1 FA Cup maçıyla toplamda 25 kez Bryan Ruiz, Clint Dempsey, Brade Hangeland, Moussa Dembele, John Arne Riise, Damien Duff gibi oyuncularla Fulham A Takımı’nda oynamış oldu. A Takım’da oynayamadığı dönemlerde forma giydiği Reserve League’de ise 11 maçta 5 gol 3 asist gibi etkileyici istatistiklere ulaştı.

Martin Jol gibi bir menajer Fulham’da olduğu için oldukça şanslı olduğuna inandığım Kerim Frei, eğer kalırsa, bu sezon da Fulham’da şans bulmaya, hem de maç sayısını ve dakikalarını artırarak, devam edecektir. Özellikle takımdan önemli paralar getirerek ayrılması gündemde olan Moussa Dembele ve Clint Dempsey gibi oyuncular giderse Kerim Frei’ın Fulham’daki rolü de otomatikman daha önemli hale gelebilir. Kerim’in en büyük artısı çok rahat çalım atmasını sağlayan ince bilekleri… Tabi eksik olduğu noktalar da yok değil. Özellikle Premier Lig’de üst düzey bir oyuncu olabilmesi için fiziğini acil bir şekilde geliştirmeli, güçlenmeli.

Milli takım tercihine baktığımızda, Kerim Frei şu anda yetiştiği İsviçre’nin milli takımları için oynamakta. Hali hazırda İsviçre U-21 Milli Takımı oyuncusu olan Kerim’in Fulham’ın resmi sitesine verdiği bir röportajda Türkiye’nin kendi ülkesi olduğunu ve ileride Türkiye A Milli Takımı için oynamayı ciddi olarak düşündüğünü ifade etmişti. Abdullah Avcı ile görüşmeye devam ettiğini Avcı’nın açıklamalarından biliyoruz. Türkiye’nin ev sahibi olmak istediği 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası için üzerinde durulması gereken projelerden biri de Almanya’nın genç milli takımları için oynayan 1994’lü oyuncularımız Samed Yeşil, Emre Can, Okan Aydın, Levent Ayçiçek, Koray Günter, Kaan Ayhan gibi isimlerle birlikte Fulham’dan Kerim Frei…

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Bloglar Listesi üyesi olduğunuz için, Blog Rehber tanıtım sayfanızı hazırladık.
Lütfen bir göz atarak; a) değişiklik isteklerinizi b) bulunduğu kategorisi yanlış ise c) olması gereken başka kategoriler var ise c) mevcut kategoriler uymuyor ise önerdiğiniz kategori adını bildirmeniz halinde talepleriniz yerine getirilecektir.

Ayrıca:

Bloglar Listesinde yer alan isimlerin bazıları, Blog Star Seçmelerinde önerilen blogların isimleri olduğundan ve listeye otomatik alındıklarından dolayı, şu soruyu da sormak gereği duyuyoruz:
Listeden ve/ya tanıtım sayfalarından kaldırılma talebiniz var ise onu da bildirin lütfen.

Tanıtım sayfanıza girmek için:
link: http://blogmuhtar.tk/ veya http://mahallemizinsakinleri.blogspot.com/
burada SPOR BLOGLARI sekmesine geçerseniz burada Futbol Blogları listesinde blog adınız bulacaksınız.
Onaylarınızdan sonra, bu tanıtım sayfaları, ulaşım kolaylığı için, Bloglar listesine bağlanacaktır.

Bu noktadan sonra kategorileri tekrar değiştirmek zor olacağından özellikle kategorileriniz konusunda bize bilgi vermenizi rica ederiz. Tekrarlıyorum: Eğer mevcut kategorilerden başka bir kategori olması gerekiryorsa bunu da bildirin yeni bir kategori açalım.
Sayfa içeriğini, arzu ettiğiniz her zaman güncelleyebilir ve değiştirebilirsiniz..

Şimdiden teşekkürler