25 Haziran 2009 Perşembe

TRANSFER DOSYASI - II

Merter Yüce

Kayserispor şu ana kadar transfere damga vuran başlıca ekiplerden. Mehmet Topuz transferinde adını çokça duyduk Kayserispor'un. Kimilerine göre 5, kimilerine göre ise 9 milyon avro ve Gökhan Emreciksin karşılığında Fenerbahçe'ye gönderdiler kaptanlarını. Bu transferle Gökhan'ı aldıkları için hem sağ kanat boşalmamış oldu hem de kasası tıka basa doldu sarı kırmızılı ekibin.

Ayrıca Ragıp Başdağ, Koray Çölgeçen, Turgay Bahadır, Kamber Arslan ve Milan Purovic ile yollarını ayırdılar. Benim beklentim Tolunay Kafkas ile de yolların ayrılmasıydı ancak Türkiye'de eşine ender rastlanan bir istikrar örneği gösterdiler ve hocayı takımın başında tuttular. Geçen sene attığı temellerin üstüne çıkması gerekecek Tolunay Kafkas'ın. Bunun içinde insanlarla çok fazla diyaloğa girmeyip işine bakması şart. Zaten gayet genç ve iyi oyuncular( Eren Güngör, Abdullah Durak, Furkan Özçal) olan kadrosuna ümit milli takımı transfer ediyor Kayseri yönetimi. Yapılan Gökhan Değirmenci ve Merter Yüce(Altay), Yaser Hacımustafaoğlu(kartal), Serdar Kesimal(Köln), Ömer Şişmanoğlu(St.Pauli) transferlerinin hepsi şu an ümit milli takımımızın futbolcu havuzunda bulunan isimler. Bunların yanı sıra Gençlerbirliği'nden 24 yaşındaki sağ bek Hakan Aslantaş ile de sözleşme imzalandı. Bu oyunculardan kaleci Gökhan Değirmenci büyük bir yıldız adayı. Merter Yüce Bank Asya'nın en iyi defansif orta sahasıydı Manisa'dan Yiğit İncedemir ile birlikte. Bu oyuncuların 11 için hazır olduklarını düşünüyorum. Diğer oyuncular da yetenekli ve gelecek vaat eden isimler ancak henüz Turkcell Süper Lig'de direk oynayacak kalibrede değiller. Dolayısıyla şu ana kadar yapılan yerli transferleri geleceğe yapılan çok güzel yatırımlar. Kayserispor'un savunma ve orta sahada çok bir sorununun olmadığını da geçmiş sezondan biliyoruz. Burada asıl önemli nokta forvet mevkiine kullanılması beklenen yabancı hakları için ne kalibrede oyuncular alınacağı. Eğer buraya 2 tane önemli forvet oyuncusu alınabilirse Kayserispor'un Ertuğrul Sağlam dönemindeki gibi iyi futbol oynayacağını ve belki de Sivasspor'un yaptığı çıkışa benzer bir çıkış yakalayabileceğini söyleyebiliriz.

Gökhan Emreciksin

Bir diğer önemli nokta ise bu sene yapımı tanımlanan süper stadının ardından bu hafta içinde Kayserispor yeni tesislerinin temelini atacak. Türkiye'nin hatta Avrupa'nın en önemli tesislerinden biri olacağı söylenen bu yatırım da bittiğinde Kayserispor daha Avrupai bir kimliğe bürünecek. Mevcut tesislerin alt yapıya devredilecek olması da genç oyunculara önem veren Kayserispor'dan gelecekte çok iyi futbolcular yetişeceğinin bir ipucu adeta...

Yeni Yapılacak Tesis

Hiç yorum yok: