1 Kasım 2010 Pazartesi

MEHMET EKİCİ TÜRK MİLLİ TAKIMI'NDA


Bu blogda da ciddi şekilde yer bulan konulardan biri yurt dışındaki Türk asıllı futbolcuların durumu. Bu oyuncuların fundamentallerinin Türkiye'de alt yapısını alan oyunculardan çok daha sağlam olduğu, Milli Takımımızın bu oyunculardan mahrum bırakılmaması gerektiği ortada. Almanya ile ortak paydamızda bulunan en önemli oyunculardan biri olan Mehmet Ekici'nin Milli Takımımızı seçmesi son dönemde aldığımız en güzel haberlerden. Daha 10 gün önce Bosna karşısında 6-1'lik galibiyet alan ve gollerin hepsini Türk asıllı oyuncularıyla bulan Almanya U17 Milli Takımı'yla alakalı haberleri büyük bir çoğunluk olarak iç geçirerek okuduk. O tarz haberlerin ardından Bayern Münih altyapılı gerçekten çok sağlam bir orta saha oyuncusu Mehmet Ekici'nin gelmesi tam da Hiddink'in yeni ve dinamik bir takım planı üzerine geldi. Oyunu çift taraflı oynayabilen bir oyuncu Mehmet Ekici. Bu sezon kiralık olarak oynadığı Nürnberg'de oldukça iyi bir performans gösteriyor. Duran topları da oldukça etkili kullanabilen bir oyuncu Mehmet.

Mehmet Ekici geçmişte tamamen Alman Genç Milli Takımları'nda forma giydi. Bu olay göründüğü kadar korkutucu bir olay değil. Almanya'daki vatandaşlarımız Alman hükümetinin getirdiği kural çerçevesinde en fazla 1 pasaporta sahip olabildiğinden bu çocuklarımızın Türkiye A Milli Takımı'nda oynama ihtimalini görmeden ülkemizi seçmesini beklemek biraz fazla optimistik olur. Bu seviyede seçen oyuncularımız elbette var(Taşkın Çalış, Ufuk Özbek vs.). Tabii, bu da bu çocuklarımızın anavatanlarına olan artı sevgisiyle açıklanabilir.

Mehmet Ekici'nin bizi seçmesi Hiddink'li A Milli Takım'ı bir gömlek üste çıkarabilir. Çıkarabilir diyorum zira deyim yerindeyse Bundesliga'yı sallayan Nuri Şahin'den alabildiğimiz fayda ortada. Mehmet ve Nuri, Hamit ile birlikte çok iyi bir orta saha oluşturabilir. Şimdi bir diğer merak noktası ise diğer Nurnberg'li oyuncu İlkay Gündoğan'ın tercihinin nasıl olacağı. 10 numara dediğimiz ofansif orta saha mevkiinde yeni oyuncular bulmakta sıkıntı çektiğimiz gün gibi ortadayken İlkay Gündoğan, Hiddink'in görüştüğü ve hemen hemen ikna ettiği Oğuzhan Özyakup, Chelsea'de oynayan Gökhan Töre gibi genç oyuncularımızın durumu çok önemli.

Hiç yorum yok: