26 Kasım 2010 Cuma

ÖMER TOPRAK GELİYOR MU?


Guus Hiddink son dönemde Türk Milli Takımı için izlediği maçların sayısında önemli bir artışa gitti. İlk aylarında Milli Takım'a en çok oyuncu veren büyük takımlarımızın maçlarında dahi görünmeyen Hiddink'i takımı gençleştirme kararı aldıktan sonra herhangi 2 Anadolu takımının oynadığı maçlarda dahi görür olduk ki bu Milli Takımımız adına oldukça mutluluk verici bir durum. Guus Hiddink arşivindekilere bu hafta sonu 2 maç daha ekleyecek. Biri herkesin tahmin edeceği üzere Ali Sami Yen'deki Galatasaray-Beşiktaş maçı. Diğeri ise Hannover'deki AWD-Arena'da oynanacak olan Hannover 96-Freiburg Bundesliga 14.hafta karşılaşması. İlk bakışta bu takımların kadrolarında hali hazırda Türk Milli Takımı için oynayan futbolcu olmadığını görüyoruz ama Freiburg'da Almanya Milli Takımı ile takımımızda oynatabilmek için deyim yerindeyse kapıştığımız savunma oyuncusu Ömer Toprak forma giyiyor. Hiddink ve Oğuz Çetin'in Ömer Toprak'ı izlemeye gitmesi, Ömer'in de Türkiye'ye hiç de soğuk bakmadığının çok açık göstergesi. Ortada herhangi bir ret cevabı olsa Türk Milli Takımı Teknik Sorumlusu'nun Ömer Toprak'ı izlemesi gibi bir durum olamaz. Bu, çok sıkıntı çektiğimiz savunma rotasyonu için çok önemli bir haber.

Peki, Ömer Toprak'ın Milli Takım'a gelmesiyle ne gibi değişmeler olabilir. Öncelikle son maçla rotasyona giren Serdar Kesimal ve yine kadroya yeni çağrılan isimlerden olan Ersan Gülüm ile beraber, Hiddink'in vazgeçmediği Servet Çetin'in yanındaki adam rolü sağlama alınmış olur. Geçmişte Gökhan Zan, İbrahim Toraman, Önder Turacı, Emre Güngör, Ömer Erdoğan ve daha nicelerini izlediğimiz bu pozisyonda kalıcılığın sağlanabilmesi çok önemli. Ömer Toprak'ı Serdar ve Ersan'dan ayıran, Milli Takımımız için çok önemli kılan özellikleri mevcut. Öncelikle oyun anlamında hem uzunca boylu hem de hızlı olan bir stoper ve ayağına hakim. Yaşının da çok genç olması uzun yılları sağlama alabileceğimizi gösteriyor. Takımı Freiburg'da, sağlıklı olduğunda, son 3 yıldır düzenli olarak forma giydi. Öncelikle Bundesliga 2'de takımı üst lige taşıyan en önemli unsurlardan biri olmayı başardı. Daha sonra geçirdiği çok elim go-kart kazasının ciddi etkilerinden kurtulmayı beklenenden kısa sürede başardı ve Bundesliga gibi önemli bir ligde formasını geri almayı başardı. Şu anda ligde 6.olan Freiburg'un savunmasının en önemli ismi hatta oldukça geçerli sayabileceğimiz transfermarkt.com verilerine göre de takımın en değerli 2.oyuncusu konumunda.

Daha önce Oğuz Çetin'in tek başına izlediği, aslen Sivaslı olan Ömer Toprak'ı, şimdi de Guus Hiddink-Oğuz Çetin ikilisinin birlikte izleyecek oluşu Milli Takımımız için Almanya'daki oyuncularımız arasında İlkay Gündoğan ile birlikte en çok önemi arz ettiğini düşündüğüm Ömer'in tercihi konusunda beni hayli umutlandırdı. Umarım en kısa zamanda resmi açıklama da gelir.

Hiç yorum yok: