27 Kasım 2010 Cumartesi

TÜRK TELEKOM 69 - 97 GALATASARAY


Galatasaray'dan değil, Türk Telekom'dan başlayalım. 2-3 sene öncesinin özellikle evinde önüne geleni deviren Telekom'u gitmiş yerine "Gelen geçen vurdu zaten, bir de siz vurun bir şey olmaz" diyen bir takım gelmiş. Ercüment Sunter'in Beko Basketbol Ligi'nde finale taşıdığı o kadronun başarılarına alışkın Ankara taraftarı da, sezona bu kötü girişi kaldıramadı ve oldukça tecrübeli koç Faruk Akagün'e istifa tezahüratlarında bulundu. Buraya kadar herşey normal ama o tezahüratlara Galatasaray taraftarının da katılması hiç hoş olmadı. Birincisi bu kadar büyük bir kulübün taraftarı sırf kendisini biraz daha fazla tatmin etmek uğruna başka takımın işlerine karışmamalı. İkincisi ve daha önemlisi ise istifaya davet edilen koç size ligdeki son şampiyonluğunuzu tattıran hocaysa, 2 kere uzak durmalısınız bu anlamsız davranıştan. Maç boyunca takımına oldukça iyi destek veren Galatasaray taraftarı bu büyük hataya düşerek ayıp etti. Telekom'da saha içine gelirsek S.Becirovic dışında çok da dişe dokunur bir şey olmadığını görüyoruz. Mehmet Yağmur ve Yunus Çankaya da etkili olmaya çalışıyor ama bu çabalar önemli takımlar karşısında maç kazanmaya yetmez. Telekom'un Becirovic haricindeki yabancılarını göndererek o boşlukları çok iyi oyuncularla doldurması lazım. Bu mali güç Telekom'da fazlasıyla mevcut. Belki o durumda hak ettiği yerlere yaklaşabilen bir Türk Telekom görebiliriz.

Galatasaray ise Oktay Mahmuti'nin gelişinden sonra beklendiği gibi savunmasına çok fazla önem veriyor. Bu maçta 97 sayı atmayı başarsa da maçı izleyenler bunun Telekom'un zayıf bir takım olmasından kaynaklandığını ve buna ek olarak Galatasaray takımının 97 sayı atarken dahi savunmaya ayrı bir önem verdiğini rahatlıkla görmüşlerdir. Özellikle uzun rotasyonu kendinden daha güçsüz takımlar karşısında şov yapıyor Galatasaray'ın. Bir de Caner Topaloğlu-Melih Mahmutoğlu rotasyonuna sınıf atlatabilecek kalitede bir oyuncu daha alınabilirse o zaman çok daha olumlu konuşabiliriz Galatasaray için. Takım oyununa verilen çok büyük önem Galatasaray'ın en büyük artısı. Skorboard'da 15 ve üstünde sayı atan birini gördüğünüzde ne zaman attı bu kadar sayıyı diyorsunuz ki bu da takımdaki paylaşımcılığın, herkesin elini taşın altına soktuğunun bir göstergesi. Bu sezon erkek basketbolunda Galatasaray'da olumlu gelişmeler var, meyveleri de gelecektir elbette.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

abi telekomun bütçesi, bu sezon, geçen senelere göre daha yüksek. Yanlış duymadın, daha yüksek. Alınan oyuncular ortada. 3 sezon önce play-off finali yapan kadroda, el amin - tutku- dudley-wright-williams gibi adamlar varken şimdi garibim Beciroviç tek başına çabalıyor.

Diyeeksiniz ki madedm kadro kötü, antrenörün suçu ne?

İşte tam bu noktada suçlu antrenör işte. geldiği ilk gün, takımdaki tüm oyuncuları gönderdi. (5 yıldır oynayan tutku - bekir- dudley) gibi adamları gönderdi. yerine aldırdığı adamlar ortada.

En son yıllar önce türkiyede antrenörlük yapmış birisi, türkiye liginin, avrupada ispanyadan sonra en zor 2. lig olduğunu bilmiyor sanırım.

İşin ilginç yanı, detroit'te yıllarca scoutluk yapmış biri, ve NBA , NBDL gibi ligleri bilen biris, bu takıma iyi bir amerikalı oyuncu getirmez.

getirdiği amerikalılar, 4. sınıf oyuncular. Zenci boyu uzun atletik diye gelmiş adamlar.

Yönetim dün görevine son vermiş antrenörün. hayırlısı olsun ama türkiyede bu işlerin neden yürümedi de az çok ortada.