25 Temmuz 2012 Çarşamba

Fatih Terim Yeniden Elit Teknik Direktörler Arasında


5-6 Eylül 2012 tarihinde Nyon’da bu yıl 14.sü düzenlenecek UEFA Elit Teknik Direktörler Forumu’na Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de davet edildi. Bu forum, katılacak üst düzey teknik direktörlerin büyük futbol organizasyonları, son gelişmeler, futbolun nasıl ilerleyeceği gibi konuların yorumlanacağı, yapılabilecekler hakkında UEFA’ya muhtemel yol haritalarının sunulacağı, 2 gün boyunca fikir alış verişi yapabilecekleri bir platform.

Aslında bu forum Fatih Terim’in çok da yabancı olduğu bir yer değil. 2002 yılında forumun 4.sü düzenlenirken Fatih Terim yine orada yer almış ve Capello, Lippi, Mourinho, Wenger, Del Bosque, Van Gaal, Hitzfeld gibi önemli teknik adamlarla fikir alış verişinde bulunmuştu. Aslında burada Türk futbolu adına görülmesi gereken nokta, Fatih Terim’in tekrar 2002 yılında Avrupa futbolunda sahip olduğu prestije kavuşmuş olması. Akdeniz Oyunları Şampiyonluğu, Türkiye A Milli Takımı’nı tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası’na taşıması, Galatasaray ile 4 sene üst üste lig şampiyonluğunu UEFA Kupası ile taçlandırarak Türkiye’nin bunu başaran ilk teknik adamı olması ve Milan’da çalışmış olması gibi başarılarıyla elde ettiği bu prestij, Milan’dan çabuk ayrılmasının hemen akabinde Galatasaray’da oldukça başarısız geçen ikinci döneminin ardından sarsılmıştı.

Türk Milli Takımı ile 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ulaştığı yarı final başarısı ve tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren Galatasaray’ın başına kurtarıcı sıfatıyla üçüncü kez geçmesiyle ilk senesinde şampiyon olmayı başararak Galatasaray’ı 6 sene aradan sonra tekrar Şampiyonlar Ligi’ne taşımış olması Fatih Terim’i tekrar en üst düzey teknik direktörler arasına taşımış oldu. Elbette bu sene Şampiyonlar Ligi’nde elde edeceği olası başarılar Fatih Terim’i ilerleyen senelerde de bu tip prestijli organizasyonlarda görmemizi sağlayacaktır.

Hiç yorum yok: