24 Temmuz 2012 Salı

Felipe Melo'ya Muhtemel Bir Alternatif: Serigne Kara Mbodj


Galatasaray ile Felipe Melo arasındaki görüşmelerin tıkandığı haberinin ortaya çıktığı andan itibaren, geçen sene Galatasaray’ın şampiyonluğunda en büyük paylardan birine sahip olan orta alan mevkiinde Selçuk İnan’ın yeni partnerinin kim olacağı ile alakalı çok fazla spekülasyon yapılacaktır. Aslında Melo’nun daha 2-3 gün kadar önce Galatasaray ile anlaştığına dair twitler attığını unutmamakta fayda var. Bu durum Galatasaray ile Felipe Melo’nun Juventus’u zor durumda bırakarak transferin daha ucuza bitmesini sağlamak adına yaptığı bir hamle de olabilir. Yine Felipe Melo’nun “Ayın 29’unda ailemle olmayacağım” twiti de önemli bir gösterge. Bu transferin olumlu veya olumsuz kesin olarak netleşmesi için 1 Ağustos’u beklemek gerekir diye düşünüyorum.

Felipe Melo alınmayacak ise o pozisyon için Galatasaray kesin olarak bir oyuncuyu takıma katacaktır. Önümüzdeki 1 hafta içerisinde bu mevkii için çok fazla isim ortaya atılacaktır. Aslında Felipe Melo’nun Galatasaray’ın sağlam omurgasını bozulmaması ve Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olabilmesi adına çok önemli olduğunu düşünsem de bu yazı Felipe Melo’nun olası bir alternatifini ortaya sürmek için yazılıyor: Tromsö’den Serigne Kara Mbodj.

Tromsö’ye katıldığı Şubat 2010’dan bu yana 2,5 sezonda 67 maçta forma giyen ve takımın en önemli oyuncusu konumuna gelen Kara Mbodj, iyi bir ön libero olmak için gerekli özelliklerin hemen hemen tamamını kendisinde barındırıyor. 1.92’lik boyuyla normal bir orta saha oyuncusu için oldukça farklı ve iyi bir fiziğe sahip. Çok uzun boylu oyuncuların genel özelliğinin aksine topla arasının kötü olmaması ise en büyük artısı olarak kabul edilebilir. Sahada mücadele etmekten hiç vazgeçmeyen Kara, boyu ile duran toplarda da rakipler için çok önemli bir tehdit. Hele ki son 1 yıldır Galatasaray’da duran topları Selçuk İnan’ın kullandığı düşünüldüğünde Kara Mbodj’un muhtemel tehdit katsayısı daha da artacaktır. Selçuk İnan demişken Kara’nın Tromsö orta sahasında Norveçli Jenssen ile kurduğu ortaklığı burada Selçuk İnan ile de gerçekleştirme ihtimali hiç de azımsanmamalı. Tromsö’de 61 lig maçında 8 gol bulan Kara’nın bu istatistiğinin de bir ön libero için oldukça iyi olduğunu söyleyebiliriz.

Bu sezon, Hamit Altıntop, Burak Yılmaz ve Amrabat gibi önemli oyuncuları alan Galatasaray’ın Kara gibi genç ve Türkiye’de çok fazla bilinmeyen bir oyuncuyu alma kredisi olduğunu düşünüyorum. Bonservisinin çok pahalı olmaması ve genç yaşında kendi yetiştiği kültürden (Senegal) çok farklı bir ortama sahip olan Norveç’e gelerek hemen başarılı olmuş olması da oyuncu için oldukça iyi bir veri. Ayrıca henüz 22 yaşında bir oyuncu olması, yakın gelecekte Galatasaray’ın kendisinden önemli paralar kazanabilmesi açısından oldukça önemli.

Başta Arsenal olmak üzere Avrupa’nın önde gelen ekipleri tarafından takip edilen ve Norveç Ligi’nin şu anda kesinlikle en gelecek vaat eden oyuncusu olan Kara, Londra Olimpiyatları’nda Senegal U23 Milli Takımı ile yer alacak. Senegal Milli Takımı’nın en çok akılda kalacak oyuncularından biri olacağını düşündüğüm Kara Mbodj’u seyretmeyi şimdiden herkese öneriyorum. 

Hiç yorum yok: