2 Nisan 2010 Cuma

MEHMET TOPAL'I DA AL GİT!!!

Türk Takımlarının en büyük sıkıntısı dışarıya oyuncu gönderememek. Hala 10 sene önce gönderdiğimiz Tugaylarla, Nihatlarla övünüyoruz. Avrupa'da yetişen gençlerimizin sayıca çok olması adımızın duyulması için yeterli oluyor ama naçizane Türk topraklarında yetişip de Avrupa'ya gönderdiğimiz futbolcu sayısı maalesef çok az. Oyuncularımız da sağ olsun Real'den Chelsea'den aşağıya bakmamaya çalışıyor. Gerçi son zamanlarda gidenlerin büyük bölümü Rusya'yı mesken tutmaya başladı. Oraya bile razıyız yeter ki forma şansı bulmayı başarıp, kendilerini geliştirsinler, milli takım havuzumuzu genişletsinler. Onların yerine gelecek futbolcularımızın önünü açmış olsunlar.
Kaptan Arda Turan son röportajında basınımız tarafından "baskıdan sıkıldım gitmek istiyorum" temalı olarak gösterilen ancak içinde bu anlamı barındırsa da teması bu olmayan ifadeler kullanmış. Kaptanın Galatasaray sevgisi büyük olabilir, çocukluğundan beri bu aşkla yanıp tutuşuyor olabilir ancak kaptanlığı kaldıracak olgunlukta olmadığını da yaşayarak gördük. Arda Turan özel hayatıyla ön plana çıkan, hayatı taını çıkararak, göz önünde yaşamayı seven birisi, bir genç olarak böyle olmasını kimse yadırgayamaz, yadırgamamalı. Fakat burada çok önemli bir nokta var ki, o da Galatasaray kaptanının sevgilisiyle, gece gezmeleriyle veya sinema kapatma davalarıyla değil kararlılığı, liderlik vasıfları ve biraz daha sakin yaşam stiliyle ön plana çıkması gerektiği. Tugay Kerimoğlu, Bülent Korkmaz ve Hakan Şükür sırasıyla bunun örneğini çok güzel verdiler toplumumuza. İtirazın orijini gençlik olacaksa Tugay Kerimoğlu ve Bülent Korkmaz da çok genç taktılar pazubandı ve kaptanlığı da çok güzel yakıştırdılar kendilerine. Arda Turan gibi büyük bir destekle de gelmediler kaptanlığa, dediğim gibi kendileri yakıştırdılar kendilerine o şerefli görevi. Kaptanımız ise çok büyük yönetim ve taraftar desteği arkasında olmasına rağmen yakışamadı bu göreve bir türlü, yakışmak istemedi, belki de yapamadı.

Sonuç olarak Arda Turan burada kaldığı sürece bu baskılar onun ve sevgilisinin üzerinde hem de artarak devam edecek. Önemli liglerden teklif alan oyuncularımızın eski formlarına kavuşamadığı gerçeğini de(Hasan Şaş, Mehmet Topal vs..) göz önüne alırsak, sen bu yaz tasını tarağını topla, Mehmet Topal'ı, Hakan Balta'yı da al git en iyisi kaptan. Performastan da öte, hem sen kazan hem de Galatasaray kazansın!!!

Hiç yorum yok: