30 Ocak 2011 Pazar

EYVAH EYVAH - 3


Yeni transferleri ve yeni stadyumuyla 2. yarıya umutlu bir giriş yapmaya çalışan Galatasaray’da şu an için değişen hiçbir şey olmadığı dün Bursa’da bir kez daha ortaya çıktı. 5 yeni transfere rağmen hala ilk tercih olan Ayhan Akman, yavan mücadelesiyle taraftarın artık neredeyse bıkma noktasına geldiği Barış Özbek ve bu isimlerin ilk yedeği olan Mustafa Sarp. Bu isimlerle Galatasaray’ın 2 yıldır en çok kanayan yeri orta saha. Ancak ne kadar transfer yapılırsa yapılsın ortada bu verimsiz oyuncular, özellikle Ayhan, oynamaya ve takımı baltalamaya devam ediyor. Galatasaray’da son 1-2 yılda isteneni veremeyen, takımı sürekli aşağıya çeken oyuncuları (Ayhan, Sarp, Barış, H.Balta, Ufuk) yakın gelecekte tek tek yazacağımdan bu futbolcularla ilgili derin eleştiriyi şu anda geçelim.

Elinde sadece Türkiye Kupası kalan ve bu yolla Avrupa bileti arayan Galatasaray, kupadaki Gaziantepspor eşleşmesi öncesi sıkıntılı görüntü vermeye devam ediyor. Elbette Galatasaray kadrosu şu anda bile konsantre olduğu bir maçı, özellikle Türkiye sınırları içinde, istediği şekilde tamamlama ihtimaline sahiptir ancak kupaya kadar 5 karşılaşma daha olduğu unutulmamalı.

Galatasaray’ın problemlerini kronik hale getiren asıl nokta ise takımdaki sıkıntıların kaynağının Teknik Direktör Hagi olmaması, olamaması. Keşke Galatasaray bütün bu puan kayıplarını Hagi dolayısıyla yaşamış olsa… O durumda bir çözüm bulunabilirdi. Frank Rijkaard örneğinde teknik direktör de en az yönetim ve futbolcular kadar saçmalamıştı, suçluydu. Ancak Hagi şu ana kadar saçmalama fırsatı dahi bulamadı desek yeridir. Misimovic olayının iç yüzünü tam bilmemekle beraber, takımın tartışmasız en önemli oyuncuları Arda ve Baros’un bitmeyen sakatlıkları, orta sahaya yapılmayan takviyeler, yerli oyuncuların bir türlü Galatasaray futbolcusu gibi oynayamaması, hakemler ve en önemlisi futbolu idare edenlerin çağın çok uzağında kalması Galatasaray’ı bitiren başat sebepler.

Sezon başından beri Galatasaray maçlarında yapılan hakem hataları, Galatasaray’ın zaten kötü olmasının da büyük etkisiyle hep gölgede kaldı. Tüm bunlara ek olarak Galatasaray Başkanı’nın belki de takımın düştüğü durumdan ötürü, çıkıp bu hataları dillendirmeye yüzü olmadığından hatalardan arınma şansı da olmuyor Galatasaray taraftarının. Bu saatten sonra, Galatasaray’ın bu sezon için elinde kalan 5 önemli Türkiye Kupası müsabakası olacak. Sezonun bunun dışında kalan kısmını ise yeni sezon öncesi planlamalar ve Türk Telekom Arena’ya alışmak oluşturacak.

Her ne kadar bu planlamaları yapacak olan isimler aynı olacağından, kimsenin çok güveni ve umudu olmasa da transfer sezonunun bitimiyle beraber Galatasaray’ı bu sezonun sonunda ve gelecek sezon neler bekliyor, daha net olarak görme fırsatı bulacağız diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok: