20 Mart 2011 Pazar

ŞAMPİYON V.G.S.T.T


Herhangi bir spor dalında bu kadar büyük başka bir başarımız var mı, hatırlamıyorum, dolayısıyla Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom’u avuçlarımız parçalanana kadar alkışlamamız gerekiyor. Geçen sezon Fenerbahçe Acıbadem’in büyük açılımıyla daha fazla ilgi göstermeye başladığımız bayan voleybolumuz, bu sene tavan yaptı. Yıllar önce,1999’da, Eczacıbaşı’nın ve 2005 yılında da o zamanlar Türk Telekom bu ortaklığa katılmamışken Vakıfbank Güneş Sigorta’nın adı değiştirilen ve Top Teams Cup olan turnuvayı kazandığını hatırlıyorum ama bu başarı bambaşka. Kupa-I seviyesinde ilk şampiyonluğu Türkiye’nin.

Bu başarı için Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom Kulübü’nün tüm oyuncularına, teknik heyetine ve bu takımı oluşturan yetkililere ciddi anlamda teşekkür etmek gerekiyor. Ama bu başarıda Mehmet Ali Aydınlar liderliğindeki Acıbadem ekibinin başarısını da yadsımamalıyız. Geçen sene oluşturdukları iddialı takımla final oynayan ve Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom’un da bir anlamda uyanmasını sağlayan Fenerbahçe Acıbadem ekibi Final-Four’a ev sahipliği yaparak başarısını katmerledi. Yarı finalde Fenerbahçe’nin V.G.S.T.T’a elenmesi belki Fenerbahçelilerin tüm planlarını alt-üst etti fakat Türk Bayan Voleybolu’nun son 2 yılda gösterdiği gelişimde büyük payları olduğunu unutmayarak bu takıma, Acıbadem’e ve Mehmet Ali Aydınlar’a sahip çıkmaya devam etmeliler.

V.G.S.T.T bu başarıyla tarihe büyük bir imza bıraktı ve bence artık dünya çapında bir kulüp haline geldi. Artık her sene daha çok yatırım yaparak Türkiye’nin adını duyuracaklarından, yeni gururumuz olacaklarından şüphem yok. Helal olsun Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom!

1 yorum:

sonvagon.blogspot.com dedi ki...

En büyük takım başarısı Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol takımında; 2 kez kıtalararası şampiyonu:

http://www.galatasaray.org/basketbol/tekerleklisandalye/haber/5138.php