24 Mayıs 2009 Pazar

BİTTİ GİBİ

33. hafta da bitti. İlk 3 takım maçlarını kazandı. Sezon boyu asla lider olamayacağını düşündüğüm Beşiktaş ilk 6 daki rakipleri karşısında ilk galibiyetini aldı. Yine futbol olarak bir şey yapmadılar. 6 tane oyuncuyu kale önüne yığıp deyim yerindeyse ön tarafta da işimize bakarız edasında top oynadılar. Ancak önce Mehmet Topal ardından Sabri - M.Topal A.Ş.'nin hediye ettiği gollerle bir şekilde kazandılar. Ayrıca Galatasaray'ın topla çok fazla oynaması da kimseyi kandırmasın. 3-4 pas yapıp defansa dönüp yine 3-4 pas yapmakla hiçbir şey olmaz hele Emre Aşık veya Mehmet Topal bu topları bir şekilde rakibe vermenin bir yolunu bulurken. Sahada bir Milan Baros vardı evlere şenlik. Be adam iyi oynadığın zaman taraftar seni her zaman yüceltir ama kötü oynamak için bir derbi maçını mı buldun? Altın tepsi de 2 pozisyonu bozuk para gibi harcadı Milan Baros.

Arda Turan bugün yürüye yürüye çalımlar attı. Neredeydin bütün sezon Arda? 33. haftada mı aklın başına geliyor? Maç sonrası yaptığı açıklamada "Bülent Hocaya en az 6-7 hafta daha şans verilmeli" demiş Arda. Oldu, sen karar ver kimin ne zaman gidip geleceğine. Utanmadan bir de süre veriyor. Maçın en son pozisyonunda yaptığı kafa vuruşundan sonra şampiyonluğa bu kadar yakın olan Rüştü maçın bitmesine rağmen gözlerinden ateşler fışkırtarak arkadaşlarına kızıyor, bizim oğlan maçı kaybetmiş, şampiyonluğa fersah fersah uzak ama sırıtıyor. Ondan sonra da benden iyi Galatasaraylı olduğunu söyleyenle uzun uzun tartışmam lazım diyor. Maç kaybeden taraftar hele ki bu maç derbiyse hayata küsüyor, futbolcular sen şakrak.

Sonuç olaraküsttekilerin hepsi kazanmayı bildi. İş resmi olarak son haftaya kaldı ama BJK bu galibiyetle işin büyük kısmını halletti. Şampiyonlar Ligi için ise Trabzon ve Sivas arasında son hafta çekişme devam edecek. Fenerbahçe'den sonra UEFA Avrupa Ligi'ne giden son takımda Galatasaray - Sivas ve İBB - Bursaspor maçlarından sonra kesinleşecek. Galatasaray oldukça avantajlı gözükse de son hafta Sivas karşısında alınacak bir mağlubiyet işleri çok ters bir duruma sokabilir.

Hiç yorum yok: