24 Mayıs 2009 Pazar

MONACO

Monaco ve Renkli Kareler

Monaco Grand Prixleri her zaman farklı olmuştur. Normal zamanda cadde olarak kullanılan Monaco sokakları her yıl bir hafta sonu için bir F1 pistine dönüştürülür. Çok renkli simalara, figürlere ve çok renkli görüntülere sahne olur Monaco GP. Ayrıca kürsünün olmadığı tek yarıştır. Ödülleri genelde prens gelir verir ve sade bir seremoni olur.

Bu sezon neredeyse her yarışta olduğu gibi yine Brawn takımının üstünlüğü vardı. Ross Brawn'a da burada ayrı bir parantez açmak istiyorum. Kendisi Ferrari'nin en şaşalı döneminde takımın taktisyeniydi. Şimdi deha olarak kabul edilen o taktiklerini kendi takımı için kullanıyor. O yıllarda Ferrari'de birlikte çalıştığı şerefli(!) ikinciliklerin adamı Rubens Barrichello ve F1'e geldiğinde kendisinden inanılmaz şeyler beklenen ama geride bıraktığımız yıllarda aldığı bir 1.lik dışında bir şey yapamayan Jenson Button oturuyor sürücü koltuklarında. Bu yıl bu ikili özellikle de Button şov yapıyor. Tüm İngilizler artık Button'dan umudu kesmiş, bakışlarını Lewis Hamilton'a kaydırmıştı. Button da şampiyonluğun en güçlü adayı konumuna gelerek dağılan ilgiyi tekrar toplamayı bildi.

Bu sezon hep bu ikli önde

F1'in en prestijli yarışını da duble yaparak bitirdiler. Gerçi hafta içinde artık yarış kazanarak birilerinin çenesini kapatacağım diyen Barrichello şerefli ikinciliklerine bir yenisini daha ekledi ama bu formuyla yarış veya yarışlar kazanacağını kestirmek zor değil...

Hiç yorum yok: