23 Mayıs 2009 Cumartesi

GALATASARAY CC

Kaptan Cüneyt Erden ve HHK

İnişli çıkışlı diyebileceğimiz bir sezonu geride bırakmak üzere Galatasaray Erkek Basketbol takımı nam-ı diğer Galatasaray Cafe Crown. Bu sezon son yıllarda hiç görmediğimiz eski Aydın Örs, Hüseyin Beşok, Naumoski'li Efes Pilsen gibi oynayan Efes'in ardından 2. olarak götürdüler ligin büyük bir bölümünü. Buna rağmen kısa bir düşüşün ardından şampiyon apoletli koç Murat Özyer ile yolların ayrılması ve yerine eski tüfeklerden Koray Mincinozlu'nun gelmesi. Koray Hoca hem koç, hem reklam oyuncusu hem de dizi artisti. Böyle koç nasip olmaz her takıma. Takıma son zamanlarda katılan Tolliver ve Hosley'in uyum sorunu da eklenince son maçlarda istenilen sonuçlar gelmedi ve Galatasaray ligi Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker ve Türk Telekom'un ardından 4. sırada noktaladı.

Ardından pek tabii ki play -off macerası geldi ve hala devam ediyor. 4.olunduğu için lig 5.si Beşiktaş Cola Turka ile eşleşti Galatasaray. İlk 2 maçı Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonunda oynamanın verdiği avantajı da çok iyi kullanarak kazandı. 80-66 kazanılan 2.maçta özellikle savunmada gayet iyi bir oyun ortaya konduğunu da tribünlerde bulunan biri olarak kesinlikle söyleyebilirim. Bunun yanında Akatlar'da oynanan 3.maçı kazansa yarı finalde şampiyonluğun en büyük favorisi Efes'in rakibi olacaktı Cim- Bom. Ancak can havliyle saldıran Beşiktaş çok farklı bir galibiyet alarak hem umutlarını sürdürdü hem de süpürülecek bir takım olmadığını göstermiş oldu. Serinin 4. maçı C.Tesi günü yine Akatlar'da oynanacak.


2 takımın kadrosuna baktığımız zaman Beşiktaş daha mütevazı bir kadroya sahip. Özellikle guard mevkiindeki ilk optionlarının Mehmet Yağmur olmasından bunu rahatça görebiliyoruz. Ancak takımdaki Cevher Özer faktörünü görmezden gelemeyiz. 25 yaşındaki pover forvet tam anlamıyla komplike bir oyuncu. Milli takıma yazınki turnuvada kesinlikle lazım olacağını düşünüyorum. Galatasaray'ın kadrosu ise önemli oyuncularla dolu. Hüseyin Beşok, kaptan Cüneyt Erden, 2005 İzmir Universiade'ın yıldızı Rıfat Murat Kaya, Milojevic, Antonio Graves ve tabii ki Quinton Hosley. Hepsi bu ligin standardının çok üstünde oyuncular.


Her ne kadar bu turu geçecek takımın bir sonraki turda Efes Pilsen karşısında tur şansı çok fazla değilse de Galatasaray'ın çok kaliteli sayılabilecek kadrosuyla Beşiktaş'a nazaran Efes'i zorlamaya çok daha yakın olduğunu düşünüyorum.

Hiç yorum yok: