13 Mayıs 2009 Çarşamba

KAÇ YIL GEÇTİ HABERSİZ



Beşiktaş son yıllarda müdavimi olduğu Türkiye Kupası'nı bir kez daha kazandı. Karşılaşmaya Yusuf'un attığı mı Volkan Babacan'ın yediği mi desem bilemediğim bir golle neredeyse 1-0 önde başlayan Kartallar, son haftaların formda(!) golcüsü Güiza'nın golüne engel olamadı. Çalışkan futboluyla bu sezon herkesin övgüsünü kazanan Ekrem'in sol bekte aksamasının bu golde çok önemli payı vardı. İlk yarıda Fenerbahçe pas yapmaya çalışmasına karşın Beşiktaş ilk 10 dakikadan itibaren bunu rahatça engelledi. İbrahim Toraman'ın bir bekten çok açık gibi oynaması hem Beşiktaş hem de izleyiciler açısından boş bir işti. Zaten Mustafa Denizli, İbrahim Üzülmez'i oyuna alarak doğru bir iş yaptı. Beni tanıyanlar Denizli ve Üzülmez ikilisini doğru bir işin içinde kullandığımı görünce biraz şaşıracaklar ama olsun.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Beşiktaş'ta Bobo'nun oyuna ağırlığını koyması her şeyi değiştirdi. Kendisini verdiği zaman Türkiye standartlarının çok üstünde olan Bobo ikinci yarıyı 2 gol ve 1 muhteşem asistle süsledi. Holosko da yaptığı koşularla rakip savunmayı çok yıprattı. Fenerbahçe için ya hiç bir şey yazılmaması ya da çok şeyler yazılması lazım. Bu takım kökten değişeceği için ben fazla bir şey yazmayacağım.

Yusuf Şimşek Beşiktaş'a geldiğinde gerek ilerlemiş yaşı, gerekse yıllardır süren istikrarsız futbolu dolayısıyla çok gereksiz bir transfer olarak görmüştüm. Ancak Yusuf'ta bir şeyler katıyor bu takıma. hakem Bünyamin Gezer de çok iyi yönettiği maça son dakikada uydurma bir penaltı çalarak limon sıktı. Neyse ki sonucu etkileyen bir penaltı olmadı. Alex'in istatistik yapmasını sağladı sadece.

Türkiye Kupası'nı uzun yıllardır alamayan ve bu sezon elinde tek umut olarak bu kupa kalan Fenerbahçe bugünden itibaren gelecek sezonun planlamasını yapmaya başlayabilir. Ha, bir de dua etmeyi unutmamalı, zira Beşiktaş ilk 2'ye giremezse Avrupa'ya da gidemeyebilir Fenerbahçe.

1 yorum:

samilmurat dedi ki...

Dede de sıkıldı Fenerbahçe'den. Herhalde bu yenilgiden sonra beni kesin gönderirler, paramı alır İspanya'ya dönerim diye düşünüyordu.