10 Mayıs 2009 Pazar

KAYSERİ


Daha önce de belirttiğim gibi bu hafta sonu Galatasaray - Ankaragücü maçını seyretmek ve yeni yapılan Kadir Has Stadı'nı görmek üzere Kayseri'deydim. Hazır gitmişken Kayseri hakkında kısa bir yazı yazmadan olmaz. Her ne kadar uzun bir süre kalamamış olsak da yine de şehrin merkezi hakkında az da olsa bir fikre sahip olduk.
Kayseri, beklediğimin aksine oldukça ferah bir şehir olarak gözümüze çarptı. Bizi ilk olarak yeni yapılan otogar karşıladı tabii ki. Şehrin içinde kalan eski otogar şehir trafiğini olumsuz etkilediğinden bu yapıyı şehir dışına almayı uygun bulmuşlar. Gerçekten de ilk bakışta fazla gösterişli olmasa da ihtiyacı fazlasıyla karşılayabilecek kapasitede olduğunu söyleyebilirim. Biraz reklam da yapmak gerekirse Süha Turizm'in servisleriyle şehre doğru yola koyulduktan sonra, akşam geleceğimiz Kadir Has Stadı'nın da bulunduğu Çevre Yolu'nu kullandık. Kayseri'nin şehir merkezi diyeceğimiz Cumhuriyet Meydanı'nda, şehir turuna çıkan Galatasaray Başkanı Adnan Polat ve Haldun Üstünel ile karşılaştık ve her Galatasaray taraftarı gibi selamlaşıp kendilerine başarı dileklerinde bulunduk. Biraz turladıktan sonra yine meydandaki Hacıbaba Restoranda öğle yemeğimizi yedik. Daha sonra Galatasaraylı futbolcuların kaldığı Hilton Oteli'nin önündeki kalabalığın arasına karıştık. Maç için stadyuma gidecek futbolcuları uğurlamak için gelen yaklaşık 2000 dolayında taraftar vardı. Önce başkan Adnan Polat arabasıyla yoğun sevgi gösterileri arasında otelden ayrıldı. Biz maça yetişmek için kalamasak da daha sonra da futbolcular. Yaptığımız bu kısa ama güzel şehir turundan sonra maç saati yaklaşmıştı ve bizim de artık stadyuma geçmemiz gerekiyordu.



Stadyuma geldikten sonra, her ne kadar inşaat aşamasında bu statla çok fazla ilgilensem ve fotolarından stadı ezbere biliyor olsam da atmosferden ve yapıdan inanılmaz etkilendim. Tribünlerin İngiliz statlarından hiç bir farkı yoktu ve tel örgüsüzdü. Kötü gidişata rağmen tribünleri tamamen dolduran Galatasaray taraftarı, bir hafta önceki yanlış hareketini tekrarlamadı ve takımını maç boyunca destekledi. Neyse maça fazla girmeyelim. o başka bir yazının konusu.



Bu maç için Ankara, Sivas, Nevşehir, Yozgat, Kırıkkale gibi illerden de çok sayıda misafir seyircinin geldiğini de gözlemledik. Maçı ve bu Kayseri ziyaretini Ankaragücü taraftarının birkaç kendini bilmez hareketi dışında gayet güzel bir biçimde tamamladık. Darısı yeni gezilerimizin başına. Bu arada yazıda sürekli olarak çoğul bir dil kullandım. Bu geziye bir BJK taraftarı olmasına rağmen futbolseverlik yönü ağır bastığı için katılan ve beni yalnız bırakmayan sevgili arkadaşım Gökhan Balık'a da buradan teşekkür ediyorum.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

tebrik ediyorum hhkahraman süper reklamını yaptın bizim stadın haseki başkan okusa bu yazıyı sana kombine verirdi kapalıdan :):)