3 Eylül 2009 Perşembe

2SİNİ TOPLASAN 1 MAÇ ETMEZ


Bugün üst üste 2 maç izleme fırsatı buldum. Başlıktan da anlaşılacağı gibi ikisi de gayet temposuz kötü karşılaşmalardı. Önce GS TV’den naklen yayınlanan A2 Ligi maçında Galatasaray ile Bursaspor Florya Metin Oktay Tesisleri’nde karşı karşıya geldi. Akşam 20.30’da ise Bucaspor ile Göztepe Türkiye Kupası ilk turunda Atatürk Stadı’nda karşılaştı. 2.maçı statta izleme olanağım oldu.
İlk maçtan başlamak gerekirse A Takım’dan Serdar Eylik ve Serkan Kurtuluş takviyeli Galatasaray koskoca 90 dakika izlediğim ve aklımda sadece 1 ismi kalan(o da kalecisi Ceyhun) Bursa ile 1-1 berabere kaldı. Birincisi, kaleci Emirhan Ergün bırakın A2’yi DSGL takımının yedek kalecisi olmaz. Defansta oynayan Murat Akça ve Sinan Osmanoğlu hiç sırıtmadı. Ayrıca Sinan çok uzun boyuna rağmen çok çok iyi bir ayak hâkimiyetine sahip. Uzun paslarında gayet yüksek bir isabet oranı var. Sol bekte oynayan Gencay’ı ilk kez gördüm ama beğendim. Orta sahada oynayanlardan ne köy olur ne de kasaba. Buna bu sezon başında kampa götürülen ancak kendini gösteremeyen Caner Öztel de dahil. Bu arada daha düne kadar bu çocuklarla birlikte oynayan Serdar Eylik kendini Maradona sanmaya başlamış. Bugün ne top aldıysa kendine oynadı. Umarım maçı izleyen Neeskens bunu görmüştür. Takımın en zayıf isimleri Anıl Dilaver ve Serkan Kurtuluş’tu. Duy da inanma diyesi geliyor insanın. 1 yılı aşkın süredir A Takımla idmanlara çık sonra A2 Ligi maçında takımda sırıt. Serkan Kurtuluş’un da işi zor bu bağlamda. Genel olarak memnun etmedi Galatasaray A2 takımı. Nedim Yiğit nasıl bir hoca bunu birkaç maç daha izledikten sonra yorumlayacağım ama ilk izlenimlerim olumsuz. Bu arada Cem Sultan, Berk Neziroğulları, Çetin Güngör ve Emre Çolak’ın oynamadığını da belirteyim.


İkinci maç ise bir İzmir derbisi. Bucaspor -Göztepe. Maçın Buca'nın yeni stadında oynanması lazım ama güvenlik bahanesiyle Göztepelilerin mekanına Atatürk stadına alındı. Maça yetişmek için 6buçuk gibi çıktık ve İzmir’e doğru yola koyulduk. Göztepe’nin bir alt kategori takımı olması ama taraftar desteği, Buca’nın ise bu sene lige yaptığı iyi giriş bizi bu maç için Atatürk Stadı’na çekmeye yetmişti. Maça iki takımda hızlı başlayamadı. !0 dakikalık bir orta saha mücadelesinden sonra üstünlüğü ele geçiren Bucaspor yaptığı atakların birinde golü buldu. İlkyarıda Göztepe ise yalnızca 1 pozisyon yakalayabildi. Karşı karşıya pozisyonu da değerlendiremediler. Gerçi ben Göz-Gözlü topçu olsam ben de değerlendiremem. Orta sahayı geçince başlıyor taraftar gürültü yapmaya. Oyuncu da ne dikkat kalır ne de konsantrasyon. 2.yarıda da Buca yine ekili taraftı. Mehmet Batdal gibi bir asını oynatmamasına rağmen hep önde kalmayı başardı Buca. Yalnız yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi ve 1-0 kazandı. Bu arada mağlup durumda olmasına karşın 2.yarıda Göztepe’nin pozisyonu olmaması da ilginç. Karşılaşmanın en iyisi tartışmasız Buca’nın sol açığı Sercan Kaya idi. 1988 doğumlu oyuncu topu rahat rahat taşıdı. Çok kolay adam eksiltebiliyor ve hızlı bir oyuncu. Fiziğini ve dayanıklılığını biraz daha geliştirirse Süper Lig’de yer bulur kendisine. Buca’nın bu sezonki 3.maçından da gol yemeden ayrılması onlar adına güzel bir istatistik.

Hiç yorum yok: