10 Eylül 2009 Perşembe

GERÇEK DEVLER


Futbol Milli Takımındansa Basketbol Milli Takımımızı 12 Dev Adamı yazmak daha keyifli bu ara. İlk grup maçları tamamlanana kadar bir şey yazmama kararı almıştım. Zira bizim takımın günü gününe uymaz. Bir maç iyi oynayıp ertesi maç dökülebilir. Dolayısıyla genel bir performans analizi için 3 maça bakmak gerek diye düşündüm. 3 maçımızı da kazanarak grubumuzu lider tamamladık. Tabii bu ekstra galibiyet sayısı bizi 2.tur olarak adlandırabileceğimiz F Grubuna da lider olarak başlatacak. İlk gruptan sonuncuyla oynadığınız maç hariç diğer 2 maçı taşıyorsunuz ve İspanya, Sırbistan, Slovenya, Polonya ve Litvanya’nın bulunduğu grupta sadece bizim 2 galibiyetimiz var. Bu çeyrek finale kalma yolunda büyük bir avantaj. 12 Dev Adam’ın ilk gruplarda maçlarına şöyle bir bakarsak; turnuvaya Litvanya maçıyla başladık. Bizim gibi moral düzeyinin çok önemli olduğu takımlar için turnuvaların ilk maçları çok önemli. Hele ki bu maç gruptaki en önemli rakibimiz Litvanya’ylaydı. Litvanya’da turnuvaya gelmeyen içlerinde Jasikevicius, Songaila, Siskauskas gibi çok önemli oyuncular bulunan bir topluluk da var. Özellikle oyun kurucu mevkiinde büyük sıkıntılar yaşayacağı belliydi Litvanya’nın. Şutör olarak oynayan Jasaitis’e de sayı imkânı vermeyince tek silahları uzunlardı. Orada gerçekten iyilerdi ve bizim de yumuşak karnımız olarak göze çarpıyordu. Genelde başa baş giden bu ilk karşılaşmamızı, Ersan ve Hidayet’ten beklediğimiz verimi almamızın yanında Ender ve Oğuz’un da önemli gayretleriyle kazanmayı başardı. Gruptaki en önemli engeli aşmıştık.

2.maçımız ise Bulgaristan’laydı. Kâğıt üzerinde çok zayıf bir takımdı Bulgarlar. Ama Maccabi’de harika işler yapan Pini Gershon biraz korkutuyordu. Bu maçı o kadar rahat kazandık ki Ersan ve Hidayet 2.yarı dakika almadı. Bu maçta da çok iyi oynayan Ender Arslan turnuvada varlığını iyiden iyiye hissettirdi ve maçın en skoreri oldu. NTV’de turnuvayı yorumlayan İhsan Bayülken’in maç içinde “Barış Hersek o kadar boş bir oyuncu ki” sözünü kullanması gerçekten çok ilginçti. Son gün ise 2 maçını da kazanan 2 takım Türkiye ve ev sahibi Polonya liderlik için karşı karşıya geldi. Genelde maçları sabit bir 5 ile oynayan Polonya’nın ev sahibi olma avantajı dışında rotasyonu çok iyi yapan 12 Dev Adam karşısında işi çok zordu. Zaten onlarda bizim zayıf yanımızın içerisi olduğunuz görmüş, uzun adamları Lampe ve Gortat ile etkili olmaya çalıştı. Bir önceki maçta rahatsızlıkları yüzünden oynamayan Ömer Onan ve Engin Atsür’ün de takıma katılmasıyla daha da güçlenen millilerde bu maçta Ömer Aşık da devreye girdi. Hatta bu turnuvada fena oynamayan Oğuz Savaş ile birlikte ilk 2 gün bir hayli tepki çeken Semih Erden dahi fena oynamadı. Ömer Aşık’ın 22 sayısının yanında 8 ribaundu ve yaptığı bloklar maçın onun maçı olduğunun açık göstergesi.


İlk grup maçlarından sonra sıra 2.grupta. Çeyrek final öncesi buradan alacağımız sıralama çok önemli. Takım olarak iyi savunma yapıyoruz. Kaptanımız Hidayet Türkoğlu önderliğinde akıllı hücum yapmaya çalışıyoruz. Ancak uzunlarımız da bazı sıkıntılar göze çarpıyor. Oğuz dışında genel olarak iyi oynayan bir uzunumuz yok. Semih zaten kötü. Ömer de ilk 2 maç vasattı, son maç coştu. Bu isimlerin erken faul problemi yaşaması da bir başka sıkıntı. Bu aşamadan sonra bu sıkıntımızı da tolere edebilirsek 2.gruplarda da en az bu grupta olduğumuz kadar başarılı olabiliriz. Cumartesi başlayacak bu turda 16.45’te İspanya ile oynayacağız. İspanya’da 2 galibiyet aldı ama ilk turda istediği oyunu ortaya koyamadı. Ben her sonuca açık bir maç oynayacağımızı düşünüyorum. Hidayet ve Ersan’ın performanslarının sonuca %100 etki edeceği bir maç olacak. 2.grupta aldığımız sonuçlar ve sıralamamız madalya konusundaki şansımız için de oldukça belirleyici olacak. Haydi 12 Dev rastgele.

Hiç yorum yok: