2 Eylül 2009 Çarşamba

TRANSFERİN SON GÜNÜNDE CİM-BOM


İnanılmaz bir kargaşaya dönüşen Ufuk Ceylan transferi sonunda bitti. Türk futbolunun Sinan Bolat ile birlikte en çok gelecek vaat eden kalecisi olduğu kesin Ufuk’un. Böyle bir kalecinin Leo Franco ile rekabete girecek olması da ona kesinlikle artı bir şeyler katacaktır. 1,95’lik boyu ve gerçekten ben kaleciyim diye bağıran fiziğiyle milli takımın alternatif kalecisi olmayı başaran Ufuk Galatasaray kalesini de ele geçirebilecek mi göreceğiz ama en azından bunun için çok çabalayacağı ve bu süreçte kendisini çok geliştireceği şüphesiz. Galatasaray’a transfer olmak istediği ve sözleşmesini uzatmadığı için 3 haftadan uzun bir süredir A2 takımıyla birlikte Manisaspor Altyapı sorumlusu Mümin Özkasap yönetiminde çalışıyordu. Geçtiğimiz günlerde Manisaspor A2 Takımı teknik direktörü Hakan Şapçı’yı ve A2 takımı üzerinde uyguladığı yeni antrenman tekniğini görmeye gittiğimde Ufuk Ceylan da orada idman yapıyordu. Refleksleri inanılmaz güçlü ve bu 3-4 haftalık açığını Galatasaray’da çabucak kapatacaktır.

Transfer sürecine baktığımız zaman, aslında Galatasaray Ufuk ve Sezer’i birlikte almak istiyordu. Hata oyuncularla her konuda da anlaşmıştı. Bu oyuncuların sözleşmeleri seneye dolacağından fazla bir para vermek istemeyen Galatasaray yönetimi işi ağırdan aldı. Manisaspor kaptanı Sezer Öztürk beklemekten sıkıldı, sözleşme uzatacağını açıklayıp takımına döndü. Ufuk ise son güne kadar direndi ve muradına erdi. Burada Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı da sert tutumunda kendi çapında haklıydı.(Ben her ne kadar Ufuk ve Sezer’i Galatasaray’a vermesini istesem de)

Bu transferde Manisaspor’un kazancı yaklaşık 1 milyon avronun yanında Orkun Usak, Mehmet Güven ve Yaser Yıldız oldu. Fenerbahçe maçında forvette Ergin Keleş faciasını görükten sonra Yaser, Simpson ve Isaac ile birlikte iyi bir rotasyon oluşturacaktır. Bir ara Yaser’in Ankaragücü’ne verildiği haberleri çıkmıştı. Kendi adıma hem Manisa’nın memleketim olması hem de A.Gücü’nden bu ara çok temiz kokular gelmemesi adına bu transfere sevindim. Mehmet Güven ise belki çok kötü bir oyuncu değildi, belki yıllardır takımdaydı ama taraftar bir oyuncuyu kafasında bitirirse o oyuncunun işi çok zor oluyor(Burada Sabri’nin hakkını teslim etmek gerek). Mehmet’in de bu yüzden yeni macerası kendisi açısından iyi olacaktır. Bu 2 oyuncu eğer iyi performans gösterir ve kendilerini bulursa zaten Galatasaray onları tekrar değerlendirecektir.

Transferin son gününde diğer ayrılan isimler ise Alparslan Erdem ve Necati Ateş oldu. Alparslan
bence çok doğru bir kararla Kayserispor’a kiralık olarak gönderildi. Aynı Uğur Uçar örneğinde olduğu gibi bu şansı iyi kullanması gerek. Yaşadıkları ayrı bir hatta iki üç yazı konusu olabilecek Necati’nin de sözleşmesi fesh edildi ve Antalyaspor’a gitti Necati.

Hiç yorum yok: