21 Eylül 2009 Pazartesi

KASIMPAŞA 1 - 3 GALATASARAY -- NONDA > KASIMPAŞA + İLKER MERAL


“Daha maçın başında meydana gelen pozisyon maçı alt üst etti”. Yazının giriş cümlesi olmaya uygun olup olmadığı tartışılır ancak maçın cümlesi olduğu su götürmez. Hakem demeye dilimin varmadığı İlker Meral henüz ilk dakikalarda maçı maç olmaktan çıkardı. Vermediği penaltı ve kırmızı kartla Galatasaray’ın muhtemel golüne hatta 83 dakika 1 kişi fazla oynamasına mani oldu. Bu kararla sinirleri sonuna kadar boşaltılan Galatasaraylı futbolcular ilk yarıda istedikleri hiçbir şeyi yapamaz oldular. Kasımpaşa ise kendi sahasında oynamanın verdiği cesaretle belli ataklar geliştirirken bir anda Andre Moritz ile golü buldu. Aslında yazıya başlarken Frank Rijkaard hakkında bir şeyler yazmamız gerekirken İlker Meral maçın öyle bir önüne geçti ki bu bile sonraya kaldı. Forvette Baros – Nonda, ileride de Aydın, Kewell, Elano arasında bir tercih yaparsanız kimse çok bir şey söyleyemez. Ancak sağlamken Arda ve özellikle Keita yedek kalırsa işte o zaman büyük bir sorun var demektir. Keita gibi rakip yarı alanda bir takımı inanılmaz kolay ileri taşıyabilen bir oyuncu rotasyon, dinlenme gibi kelimelerin altında bankta oturtulamaz. Zira bu kadar kolay çalım atabilen tren gibi oyuncunun kenarda oturtulması elinde ne kadar iyi oyuncu olursa olsun takımın hücum gücünü belli oranda azaltır. Galatasaray da bundan önceki maçlarda çok alıştığı bu hücum gücünden yoksun olarak ilk yarıda çok zorlandı. Gol pozisyonuna da girdi ama baskı altında ve sinirli halde bunlar kolayca kaçırıldı. Özellikle ilk yarının son dakikasında Arda’nın kaçırdığı pozisyondaki vuruş şeklini kaptan bir daha hiçbir karşı karşıya pozisyonda tekrarlamayacaktır. Bu kadar baskı altında kaldı Galatasaraylı futbolcular, bunun baş müsebbibi de hakem Meral’di bana göre.

2.yarıda hatalarından arınmış bir Rijkaard vardı. Çünkü Keita’yı oyuna almış, hatta ileride daha da etkin olabilmek için Nonda’yı da kullanmaya karar vermişti. Maçtan sonra Nonda’nın hat-trick yapmasıyla, dikkatler Nonda’ya dönecektir büyük ihtimalle. Haklılık payı yok değil ama en büyük pay kesinlikle takıma getirdiği büyük dinamizm ile Keita’ya ait. Bu adam mümkün olduğu her durumda maça 11’de başlamalı. 2.yarıya bu değişikliklerle büyük baskı kurarak başlayan Galatasaray her an saldırmayı düşünüyordu. Ancak bu durumlarda orta sahada 2 ön libero olduğu zaman biraz aksama olabiliyor. Dolayısıyla bugün orada Ayhan sakat olmasa veya Barış oynasa Galatasaray emeline daha erken dakikalarda ulaşabilirdi. Kurulan inanılmaz baskıyla gelişen atakların birinde Keita’nın çok güzel ara pasında Nonda, kaleciyi de geçerek topu ağlara gönderdi. Bu gol Kasımpaşa’nın kilidini açmak için de çok büyük ehemmiyet taşıyordu çünkü her geçen dakika savunmayı daha moralli kılmakla birlikte beraberlikten ziyade aklında 2.galibiyet golü bulunan Galatasaray’ın işini de zorlaştırıyordu. Nitekim 88.dakikada günün biraz şanssız biraz beceriksiz ismi Arda’nın harika ortasında Nonda ile gelen gol tüm Cim-Bomluları sevince boğdu. Bu dakikadan sonra ne kadar teknik olduğu tartışılır direktörleri Yılmaz Vural tarafından ileri gönderildiler ve cezasını da Keita’nın pasında yine Nonda’nın golüyle çektiler. Bu gollerle Shabani Nonda da tamamında sonradan girdiği 3.lig maçında 5.golünü atmış oldu. İlk sezonki fena olmayan performansından sonra çok çok kötü bir 2.sezon geçirmişti Nonda. Gerçi geçen sene kim iyiydi diyebiliriz ama bu Nonda’nın çok kötü olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bu sene nazar değmesin harika bir Nonda seyrediyoruz.


Bilet fiyatlarına büyük tepki gösteren Galatasaray başkanı Adanan Polat maçı Haldun Üstünel, Murat Yalçındağ ve Adnan Sezgin ile birlikte Galatasaraylı taraftarların arasında izledi. Keşke her maç böyle sıcak görüntüler olsa diyesim geldi açıkçası. Gollerden sonra taraftarlarla başkan kucaklaşıyor. Bundan daha ötesi var mı? Ayrıca bu maçın bilet fiyatlarını 120 TL yapan Kasımpaşa yönetimi futbol severlere bayram hediyesi vereceğine, onlar tarafından haklı olarak bol bol istifaya davet edildi. Galatasaray da Fener’den sonra 6/6 yaparak liderliği kolay kolay bırakmayacağını gösterdi. Çok uzun bir yazı oldu belki ama hakem Meral, Rijkaard, Keita, Nonda, başkan Polat, Kasımpaşa yönetimi ve 6.galibiyet ancak bu kadar satırda anlatılabiliyor.

Hiç yorum yok: