12 Ocak 2010 Salı

MANİSA AÇILIMI --- M.BATDAL & B.YILMAZ


Mehmet Batdal - Bekir Yılmaz

Transferin en gözde isimlerinden Mehmet Batdal şaşırtıcı bir şekilde Manisaspor ile anlaştı. Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin gündeminde olan bir futbolcuydu Mehmet, Manisaspor'un transferde bu oyuncuyu alabilmesi bu anlamda büyük bir başarı. Yalnız burada asıl şaşırtıcı olan 2 büyük kulübün, özellikle de oldukça istekli görünen Trabzonspor'un, oyuncu için belirlenen 500 bin liralık bonservisi vermeye yanaşmaması. Yakın zamanda Alanzinho'ya 4 milyon avro verecek kadar gücü olan bir kulübün fizikli, genç ve patlama yapabilecek bir forvet için 250 bin avroyu gözden çıkaramaması gerçekten ilginç göründü bana. Aynı takımda oynayan genç orta saha Bekir Yılmaz da Manisa yolunu tuttu. 2 oyuncu için toplam 650 bin lira verileceği, oyuncuların sene sonuna kadar Bucaspor'da kalacağı ve maaşlarının da Manisaspor tarafından ödeneceği bilgisi var ortada. Her şeyi toplasak taş çatlasa 1 milyon liraya bitmiş bir transfer Manisaspor adına. Bu oyuncuların takıma faydalı olabilecek potansiyelli oyuncular olduğu, ileride büyük veya baş altı kulüplere satılma ihtimalini olduğu da göz önüne alındığında 1 milyon liralık bu transfer sudan ucuz dahi kabul edilebilir.

Şu gerçek de gözden kaçmamalı ki İzmir kulüpleri oyuncularını pahalı satmıyor. Eren Güngör, Merter Yüce, Gökhan Değirmenci, Rıdvan Şimşek son dönemde İzmir'den oldukça ucuza Turkcell Süper Lig'e yelken açan futbolculardı, bunlara Mehmet ve Bekir de eklenmiş oldu. Manisaspor'un oyun anlayışı temelinde baktığımızda, Mehmet Batdal tarzında bir forvete ihtiyacı vardı zaten bu takımın. İsaac, Simpson, Ergin gibi pır pır diyebileceğimiz oyuncuların yanında daha statik bir oyuncu olmalıydı. Ersen Martin transferiyle bu tipte bir oyuncu alınmıştı gerçi. Gelecek sezon Batdal'ında gelmesiyle bu tip oyuncu sayısı 2'ye çıkmış olacak. Bekir'in mevkisi için Manisaspor kadrosu zaten çok oyuncu barındırıyor. Yiğit İncedemir, Mehmet Nas, Mehmet Güven, Nizamettin Çalışkan hep o bölgenin adamları. Yine de benim bu sezon izlediğim 2 maçta(Göztepe, Galatasaray) gördüğüm kadarıyla Bekir Yılmaz 2.yarıda Buca'da kazanacağı tecrübeyi de ekleyerek bu oyuncularla rekabet edebilecek düzeyde katılacak Manisaspor'a. Orta sahada teknik, fizik, mental hiçbir özelliği üst seviyede olmayan ama hepsinden orta veya orta üstü diyebileceğimiz seviyede bulunduran dolayısıyla kendisini kafa olarak hazırlarsa ligimizde iş yapabilecek bir oyuncu Bekir.

Sonuç olarak Manisaspor iyi bir iş çıkardı. 23 yaşındaki Mehmet ve 21 yaşındaki Bekir'in alınması umarım Manisaspor'un bundan sonraki transfer stratejisini yansıtıyordur. Kayserispor'un yaptığı gibi genç ve yetenekli oyunculara yönelmek şu anda Anadolu takımları için en mantıklı yol gibi gözüküyor. Hele ki büyük takımların ödediği bonservis fiyatlarını gördükçe, bu oyuncuları onlara o fiyatlara satma umudu her yöneticinin rüyası haline geliyordur haliyle. Manisaspor'un Bucaspor'u takip ettiği de bu transferle açıkça göründü, umarım kanatlarda atak oyuncusu olarak görev yapan, Bekir gibi 1988 doğumlu olan Sercan Kaya da bir an evvel memleketimin takımının ilgi alanına girer.

Hiç yorum yok: