12 Mayıs 2010 Çarşamba

BUCA İZMİR DEĞİLDİR


Buca Buca'dır der gerçek Bucalılar, Buca İzmir değildir. Tabii ki, güzel İzmir'in güzel yerlerinden biridir Buca ama gerçek İzmirli olsa bugün Bucaspor'u Süper Lig'de görmemiz çok ama çok zor olurdu. Yıllar yılı İzmirli yetkililerin, kulüp yöneticilerinin ve taraftarların birbirini yemesiyle deyim yerindeyse 2.Liglerde sürünen Göztepe, Karşıyaka ve Altay'ın konumunda olurdu Bucaspor, eğer kendilerini farklı görmeyip İzmirli olsalardı. Altyapıya verdikleri önemin, sistemli bir yönetimle ilerlemenin meyvelerini 2 yılda 2 lig atlayıp, Süper Lig'e ulaşarak aldı Bucaspor, hem de en önemli oyuncusu, Süper Lig'de hemen forma şansı bulup 1 yılda Milli Takım'a yükselen Ozan İpek'i yeri geldiğinde satarak. Şampiyonluğa gittiği sezonda devre arasında artık olduklarını düşünen 2 oyuncusu Bekir Yılmaz ve Mehmet Batdal'ı da Manisaspor'a satma cesaretini gösteerecek kadar, futbolun sistematiğini çözdüğünü gösterdi Bucaspor. Hoş, Mehmet daha sonra vazgeçti ve Bekir de sezon sonunda Manisaspor'a katılacak ama böyle radikal bir şekilde yönetilen bir kulübe Karşıyaka, Göztepe'yi gördükten sonra İzmirli demek ne kadar doğru?

Oyuncuların ve teknik heyetin sezon içi performansına baktığımızda kapasitesinin üzerine çıkmış bir takım görüyoruz. Yılmaz Özlem, Cenk Tekelioğlu vb. oyuncuları değerlendirmeye gerek yok, zira yaşını başını almış, futbolu biraz bilen adamların dahi ne olduğunu bildiği oyuncular bunlar. Takımı Mehmet Batdal, Bekir Yılmaz, Sercan Kaya, Veli Kızılkaya ve Onur Çubukçu gibi genç, tempolu oyuncular takımı taşıdı bu sezon. Özellikle yıllardır patlama yapmasını beklediğimiz Mehmet Batdal sonunda bunu başardı ve sözleşmesi bittikten sonra nereye gideceğini çok merak ediyorum. Mehmet'etn ziyade orta sahanın her bölgesinde oynayabilen Sercan Kaya'nın farklı bir oyuncu olduğunu düşünüyorum ben. Bu sezon 14'ü ilk 11'de 29 maçta oynayıp 8 gol attı Sercan. Takip edilesi bir oyuncu, 1 sezon içinde ligimizin baş altı takımalrında görmemiz beni şaşırtmaz.

Aslında sezon içinde teknik adam değişikliği yapan takımların çok başarılı olduğu görülmez ancak zorunlu Kemal Kılıç - Özcan Kızıltan değişikliği dahi Buca'nın hızını kesemedi. Takımı kuran Kemal Kılıç ligin 6. haftasında memleketinin takımı Adanaspor'u tercih edince Buca için işler zor olabilirdi belki ama Özcan Kızıltan takımın dağılmasına izin vermedi ve Süper Lig'e çıkışta en büyük paya sahip oldu. Tabii 2 takımı birden(Buca, Adana) önemli performans gösteren Kemal Kılıç'ı da tebrik etmek gerekiyor. Bucaspor'un gelecek sezon ne yapacağı konusundakonuşmak için ise yaz aylarını bir görmek gerekiyor. Yönetimin yazın kadroyu dağıtıp dağıtmayacağı, süper Lig'e çıkan her takım gibi gereksiz bir teknik adam değişikliğine gidip gitmeyeceği ve son olarak takviyelerdeki isabet Bucaspor'un Süper Lig macerasının 1 sezonla sınırlı kalıp kalmayacağının göstergesi olacak. Ancak yıllardır Denizli ve Manisa ile avunmaya çalışan Ege'nin İzmir'e ihtiyacı var.

Hiç yorum yok: