13 Mayıs 2010 Perşembe

TV'DEN DÜNYA KUPASI - GİDEMEYEN YILDIZLAR


Dünya Kupası kadrolarının açıklanması hemen hemen tamamlandı, ülkesi Dünya Kupası'na katılamayan star oyuncuların dışında teknik adamlar tarafından kadroya çağrılmayan yıldızlar da hiç azımsanacak sayıda değil. Yıldız denilince akla gelen ülkeler tabii ki Brezilya ve Arjantin. Kadro seçimleri hep sansasyon oluşturan Dunga beklendiği üzere Ronaldinho, Adriano, Andre Santos'u dışarıda bıraktı, ancak Pato'nun alınmaması çok büyük sürpriz oldu. Farklı oyun stiliyle, minyon olmasına karşın İtalya'da dahi kendini ispatlayabilen Pato'nun ilk 11 olmasa bile Dünya Kupası'nda olmasını beklerdim. Bu arada Beşiktaş'tan arkasına teneke bağlanarak gönderilen Kleberson da Dünya Kupası yolcusu. 2002'den sonra yine bir Dünya Kupası macerası yaşayacak. 2006 Dünya Kupası'nı kaçırmış ve açılış gösterilerinde yer almıştı, herhalde bir daha bu kupada oynayacağını düşünmüyordu ama Dunga bu işte. Dunga'ya bile sansasyonel dedik ama Maradona'ya ne diyeceğimi bilemiyorum. Gerçi o da ne yaptığını bilmiyor. Maradona da Javier Zanetti ve Esteban Cambiasso'yu dışarıda bıraktı. Hadi Zanetti anlaşılabilir de Cambiasso nasıl alınmaz yahu?

Avrupa'da da bazı büyük sürprizler yok. Fransa'da Benzema'nın alınmaması hiç şaşırtıcı değil. Lyon'da pohpohlanan Fransız, bu sezon İspanya'da hiçbir şey veremedi ve bence de Afrika'da olmayı hak etmedi. İtalya'da Lippi bazı tanınmamış oyuncuları çağırmasının yanında Totti, Del Piero ve Toni'nin yüzüne bakmadı. Toni'yi bilmem ama Totti ve Del Peiro ben olsam ilk 11'de başlardı. İtalya'nın bu kupada son şampiyon unvanıyla işi çok ama çok zor. İspanya'da en büyük sürpriz Güiza'nın kadroda olması. del Bosque'ye şaşırmamak elde değil. Villa ve Torres'in yedeği Güiza, buyur buradan yak. Almanya'da da Löw baskılara rağmen formda Kuranyi'yi çağırmadı, egosunu konuşturdu. Aynı tip oyuncu rolünü oynayabilen Cacau'yu aldığı için çok sorun olacağını düşünmüyorum.İngiltere'de David Bentley, Hollanda'da ise Van Nistelrooy'un yokluğunu garipsedim. Özellikle nistelrooy gibi her an gol atabilecek bir adam o turnuvaya götürülmeliydi.

Liste uzar gider, ama en önemlileri bunlar gibi duruyor. Bu arkadaşlar da turnuvayı benim sizin gibi TV'den seyredecek. Bazıları genç daha nice kupalar görebilri ama Del Piero, Totti, Toni, Zanetti, Nistelrooy gibi isimlerin böyle bir ihtimali yok.

Hiç yorum yok: