26 Mayıs 2010 Çarşamba

ISINIYORUZ --- TÜRKİYE 2-0 K.İRLANDA


Çek Cumhuriyeti maçından sonra Kuzey İrlanda'nın da bize rakip olmasının beklenmediği bir maçtı. Gerçi bizim neredeyse sahadan sildiğimiz Çekler Dünya Kupası'na katılacak olan Amerika'yı Amerika'da yenmeyi başardılar, o da ayrı bir nokta ama bizim maçta hiçbir şey oynayamadıklarını, karşılaşmanın hep bizim üstünlüğümüzde geçtiğini de maçı izleyenler olarak net bir şekilde görmüştük. Kuzey İrlanda maçında o seviyeden de daha baskılı bir futbol umuyorduk doğal olarak. Zaten daha maçın hemen başından beri sahasına tamamen gömülen, sadece 1 oyuncusunu ileride bekleten bir takım olarak modern futbolun ne kadar gerisinde bir ülkeyle oynadığımız da ortaya çıktı. Birçok oyuncusu İngiltere Championship Lig'de oynayan Kuzey İrlanda karşısında ilk yarıda topu sürekli ayağımızda tutsak da pozisyon üretemedik. Bunda forvetsiz bir şekilde, Tuncay ve Kazım gibi gezinen oyuncularla oynamamızın da payı büyüktü. Kanatlarda görev alan Ozan'ın daha Milli Takım'a tam intibak edememesi, Hamit Altıntop'un da daha 4 gün evvel Şampiyonlar Ligi Finali'nden gelip deyim yerindeyse n'oluyoruz havasında olması bu yarıda üretkenliğimizi baltalayan etmenlerdi. Tuncay Şanlı çok çalıştı hatta tek pozisyonumuzu da buldu ama o da tek başına bir yere kadar gidebilirdi. Bir de böyle zayıf takımlara karşı orta sahada M.Topal, Selçuk Şahin gibi çapalardansa Emre Belöz, Selçuk İnan, Nuri Şahin gibi hem savunma yapabilen hem de top tekniği yüksek 2 oyuncu kullanmak çok daha akla yakın. Zaten çok fazla atak yapamayan rakibe karşı top yaparken 1 kişi fazla olmamızı sağlayacaktır bu taktik.

2.yarıda Sercan'ın oyuna girmesi hemen meyvesini verdi. Ne olursa olsun özellikle kapanan takımlara karşı forvetsiz sahaya çıkmanın açıklaması yok. Tuncay da Kazım da gezinen oyuncular, Sercan kanatlara deplase olma özelliği olmasına rağmen orijini forvet olan bir oyuncu ve bu özellik hemen takımımız adına fark ettirdi. Zaten daha sonra Semih'in de girmesiyle ön tarafta iyice rahatladık. Emre Belöz ve Arda'nın girdiği dakikalardaysa Kuzey İrlanda zaten oyundan kopmakla kopmamak arasında gidip geliyordu. Semih'in golüne de değinmek lazım, aylardır doğru düzgün maç yapmayan bir oyuncu olarak böylesine güzel bir gol atması gerçekten hem onun hem de takımımız adına çok hoş. Kaleci Onur'un da ilk milli maçına çıkması önemliydi, ligin 2.yarısındaki performansıyla bunu kesinlikle hak etmişti.

Amerika kampının son maçında Amerika ile oynayacağız. İlk 2 maçta güzel görüntü versek de en önemli maçımız Amerika ile oynanacak maç olacak. Dünya Kupası öncesi onlar da son kez ciddi bir rakip ile oynayacaklarından maça asılacaklardır. Bizim de Hiddink'in kafasındaki 11'e mümkün olduğunca en yakın takım tertibi ile sahaya çıkacağımızı düşünüyorum o maçta. Hiddink - Inter dedikoduları çıksa da umarım bunlar ne takımı ne de kamp ortamını etkiler, yeni oyuncularla kazanılan bu ivme devam eder.

Hiç yorum yok: