21 Mayıs 2010 Cuma

BÜLENT UYGUN ANTEP'TE


Sivasspor'da geçirdiği rüya gibi 2 sezondan sonra, takımda ortaya çıkan düşüşe mani olamamıştı Bülent Uygun. Gerçekten Türkiye'ye uymayan bir yönetim tarzı olduğunu düşündüğüm Başkan Mecnun Odyakmaz'da tarzının sadece başarı sebepli olduğunu gösterircesine bırakalım basın sözcüsü birçoklarının kapıcı yapmayacağı Fikret Ünsal'ın da baskılarına dayanamayarak Bülent Uygun'u göndermişti. Hoş, tarih Bülent Uygun istifa etti diye yazacak ama edene değil ettirene bakmak lazım. Neyse, konumuz Sivasspor değil, ona da ayrı bir yazı yazarız, konumuz Bülent Uygun ve Gaziantepspor ile yaptığı yeni anlaşma.

Geçen sezonun son dönemlerinde göreve Couceiro büyük umutlarla göreve getirilmiş, son birkaç haftada belli bir yere kadar ülkeyi tanıması amaçlanmıştı. Geçmişte Porto ve Litvanya Milli Takımı gibi takımları çalıştırmış olması Gaziantep gibi uzun zamandır başarıya aç bir şehre yeni bir vizyon katıp katamayacağı hususunda beni de oldukça meraklandırmıştı. 1 senelik süreç asla bir hocanın kötü hoca olduğuna kesin kanaat getirilmeye yetmez ancak dokunun uyuşup uyuşmayacağı hakkında önemli fikir verebilecek bir süreçtir. Geçen yaz Beşiktaş ve Yıldırım Demirören sayesinde voleyi vuran Gaziantep eşrafı, bu sezon sonu itibariyle Couceiro'dan umudu kesti.

Bülent Uygun ile anlaşarak da bence doğru bir karar verdiler. Söylemleriyle her zaman bir Anadolu takımının şampiyonluğunu öne çıkaran Bülent Hoca belki milenyumdan sonra bunu başarabilen ilk hoca olamadı ama Sivasspor'a atlattığı sınıfı Gaziantep'e de atlatması halinde ortaya çok daha tehlikeli bir takım çıkacak, buna şüphe yok. Zira, Gaziantepsor hem şehrin gelişmişliği hem de ekonomik gücü itibariyle Sivasspor ile karşılaştırılmayacak kapasitede. Bülent Hoca'nın sivas'ta edindiği çok önemli tecrübeyle bu potansiyeli kullanabilecek en önemli aday olduğu inancındayım. Gaziantepspor'un kadrosuna baktığımızda başa güreşecek bir oyuncu topluluğu göremiyorum ben. Genç ve kaliteli oyuncuları var Gaziantepspor'un, bu büyük avantaj ama yaşı ilerlemiş katkı alamadıkları oyuncularla yollarını ayırıp bunları Turkcell Süper Lig'inin yapısına uygun kaliteli isimlerle takviye etmeleri lazım gelmekte. Soner Örnek, Cenk Güvenç, Serdar Kurtuluş, Murat Ceylan, Ahmet Arı, Ferdi Coşkun, Olcan Adın gibi genç yaşlarına rağmen azımsanmayacak lig tecrübesi olan oyuncularla birlikte Bülent Uygun'un sivas'ta yaptığı göreve gelir gelmez başarı elde etme durumuna güvenebilirler. Ancak bu olmazsa bile hocaya belli bir süre tanınmalı, burası kesin.

Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, hep Gaziantep şehrine hak ettiği başarıları yaşatacağını söylüyor ama eylemleri söylemleriyle örtüşmedi şimdiye dek. Önemli başarıların önemli oyuncularla kazanılacağı gerçeğini unutmayarak bursaspor'u örnek almalı Kızıl. Az önce saydığım yerlilerin yanında Deumi, Cesar gibi başarılı olabilecek 5 yabancı daha koyulmasıyla Gaziantepspor'un 2001 yılındaki rakibi boğan takım olma ihtimali mevcut. Bülent Hoca'dan oldukça umutlu olan biri olarak gelecek sezon Gaziantepspor'u ayrı bir takip edeceğim...

Hiç yorum yok: