23 Mayıs 2010 Pazar

TÜRKİYE 2-1 ÇEK CUMHURİYETİ - HİDDİNK'LE İLK KEZ


Guus Hiddink'in ilk maçı olması adına önem taşıyan bir maçtı Çek Cumhuriyeti. Hoş, hiddink sözleşmesi Ağustos'ta başlayacağı için yine kulübede değildi ama hemen kulübenin üstünde Federasyon yetkilileriyle birlikte takip etti karşılaşmayı. Hatta Okan Buruk ve Emre Aşık'ın jübile için dışarı alındığı anlarda sahaya dahi indi. Okan ve Emre'ye de hoş bir veda oldu, Milli Takım'a çok önemli maçlarda, çok önemli turnuvalarda, çok önemli katkılar vermiş oyuncular bıunlar. Hiddink'in kadrosu diyebileceğimiz için dikkatle bekliyordum ilk 11'i, özellikle Gökhan Zan'ı görünce biraz garip oldum. Neredeyse 1 sene oynamamış adam, iyileşince hemen kendini Milli Takım'da ve de ilk 11'de buldu, ne varsa bu Gökhan'da artık. İşin diğer ilginç tarafı kötü de oynamadı, yerine giren Emre Güngör'ün hatalarını görünce bizim Gökhan'ı Vidic zannediyordum neredeyse.

Rakip Çek Cumhuriyeti'nin bırakalım 5-6 sene öncesini 2 sene evvel ki Çeklerle dahi alakası yok. Gerek teknik gerek fizik güç olarak harika Çek Takımı gitmiş yerine deyim yerindeyse sünepe, mahkum oynamaya alışkın bir topluluk gelmiş. teknik direktörleri de adı duyulmamış bir kişi. Çek Takımı Emre Güngör'ün hatasından sonra beraberlik şansı yakaladıkları dakikalar haricinde hiçbir şey oynamamadı, oynayamadı. Dünkü Çek Cumhuriyeti'nden bu takımın hiçbir oyuncusunu bilmeyen birinin aklında tek bir ismin dahi kalması mümkün değildi. Tomas Necid, Martin Fenin, Hubschman gibi kalbur üstü olarak nitelendirilebilecek adamlar dahi silinip gittiler maçta.

Bizim takımımız ise beklenenin aksine oldukça tempolu ve hızlı oynadı, özellikle ilk yarıda. Forvette Halil Altıntop ve Nihat Kahvecş şle başlayarak takım halinde sistemli bir baskı kurduk rakip üzerinde. Aslında bu en yaşlısı 30 yaşında olan bir kadrodan beklenmesi gereken bir olaydı, ilk maçtan bu denli başarılı olması oldukça mutluluk verici. Ligin 2.yarısında Galatasaray'da yokları oynayan Arda Turan sonunda gerçek futbolunu oynadı. Açık olmak gerekirse sahada Arda'dan sonraki en yetenekli futbolcunun Arda'nın yarısına yaklaşabildiğini söylemek dahi çok zordu. Orta sahada Emre Belöz de sezon içinde olduğu gibi çok didindi. Fener'den farklı olarak Milli Takım'da Emre'nin bir de tempoyu ayarlama görevi oluyor ve bunu da gayet iyi kotarıyor Emre. Volkan Şen ve Sabri de sağ kanatta iyiydiler ancak oranın asıl sahiplerinin Gökhan Gönül ve Hamit olduğunu biliyoruz. Defants galatasaray'da formayı unutan Servet, milli takımın değişmezi burası açık. Zaten Milli takım'ın Galatasaray'da olduğu gibi futbol devrimi(!) yapmaya niyeti olmadığı için Servet gibi bir cengaver rahatlıkla oynayabilir.

Kadro 33 kişi olduğundan bazı oyuncular ancak K.İrlanda ve ABD maçlarında şans bulabilecek. Hiddink bütün oyuncularına şans vereceğini açıkladı. Böylece takımlarında oldukça iyi sezon geçiren kalecilerimiz Onur ve Sinan ile Eskişehirsporlu Sezer Öztürk de ilk kez formayla tanışacaklar...

Hiç yorum yok: