3 Mayıs 2010 Pazartesi

LİGİN FOTOSU

Ligin bitimine 2 hafta kala Bursaspor'un Kayseri'yi rahat yenmesi ve şampiyonluk için sonuna kadar dik duracağını göstermesiyle öyle ya da böyle bu işin son haftaya kalacağı da garantilenmiş oldu. Bu haftayı 3 puan cepte ve boş geçecek olan Bursaspor son hafta sahasında Beşiktaş ile oynayacağı maça şimdiden kafa olarak hazırlanmaya başlamıştır bile. rakip Fenerbahçe ise Bursaspor'un can dostu Ankaragücü ile karşılaşacak. Ankaragücü devre arasında yaptığı transferlerle 2.yarıda zor gol yiyen bir ekip haline geldi. Yine Fenerbahçe de özellikle son haftalarda dengeli futbola önem veren ve bu sayede zor gol yiyen bir ekip konumunda. Kısacası hem 2 formda takımın mücadelesi olması açısından hem de Ankara - Bursa arasındaki gönül bağı açısından düğüm maçı... Ancak Fenerbahçeli oyuncuların bu maçtan önce düşünmesi gereken bir Kupa Finali var. Fenerbahçe için artık alay konusu olmaktan bile öteye geçen Türkiye Kupası için bir kez daha finalde mücadele edecek Alex ve saz arkadaşları. Trabzonspor'un bu sezon tek hedefinin kupa olduğu ve Şanlıurfa'da maçın 15.45'te başlayacağı da düşünülürse her türlü zor bir maç ve hafta Fenerbahçe'yi bekliyor olacak. Fenerbahçe'nin hatasını bekleyen Bursaspor dediğim gibi çok rahat bir hafta geçirecek.

Sezonu 3.bitirmesi hemen hemen kesinleşen Galatasaray'da ise kadro revizyonu haberleri sezon sonuna damgasını vurdu. Atatürk Olimpiyat Stadı'na gitmek ne kadar zorsa yönetimin Rijkaard'ın takviye talebine şaşırmasını anlamak da bir o kadar zor. Sezon boyunca istenilen futbolu oynayamayan bir ekibin antrenörü gelecek sezon da takımda kalacaksa, ki kalmalıdır, en çok gündeme gelecek olan şey transferdir. Bir de üstüne takımdan gitmesi muhtemel Franco, Servet, E.Aşık, Topal, Ayhan, Elano, Giovani, Jo, Kewell gibi oyuncular varsa en az gidenler kadar takviye şart olacak. Geçtiğimiz 2-3 sezonda klas transferlerle sonuca gitmeye çalışan ve bu yolda istenileni alamayan yönetim eğer ucuz ve çapsız futbolcu peşinde koşarsa bize maalesef yine nal toplamak düşecek.

Şimdilik görünüm böyle. Ligde düşenlerin ve üst tarafın şampiyonluk dışında şekillenmesi ligi bitirdi gibi. Bundan sonra daha çok güncel olaylara, Avrupa takımlarına ve yaklaşan Dünya Kupası'na eğileceğiz...

Hiç yorum yok: