14 Ağustos 2010 Cumartesi

AYNI PLAK ÇALIYOR --- SİVAS 2-1 GS


Bütün taraftarın gördüğü gerçeği bir yönetim göremedi, bir de Frank Rijkaard. Ligin ilk maçındaki kötü sonuç bağıra bağıra geldi. Galatasaraylılar, Sivasspor gibi bir takıma karşı maç öncesinde kesin galibiyet dışında bir düşünceye kapılabiliyorsa, puan kaybının düşüncesi dahi varsa akıllarda, burada ters giden bir şeyler var demektir. Nitekim ters giden bir şeyler değil çok şey var. Başta Ayhan Akman, Ali Turan, Hakan Balta olmak üzere ters giden çok şey var. Saha içi her zaman düzeltilebilir, asıl konu saha içini düzenleyen tarafta olan hatalardan arınabinelmek, yani kenar yönetimi adam etmek. Rezalet geçen bir ilk sezondan sonra bile taraftarın destek verdiği, ülkeyi, ülke futbolunu, oyuncuları tanıdığını düşündüğümüz bir Frank Rijkaard var. Ben de böyle düşünen biri olsam da, 2.sezonun başıyla birlikte Frank Rijkaard'da olumlu yönde en ufak bir değişiklik yok, burası kesin. Orta sahada hala Ayhan Akman'dan medet uman bir zihniyete karşıyım ben arkadaş, her Galatasaraylının olduğu gibi. Mustafa Sarp geçen sezon başındaki gibi çabalıyor, didiniyor. Sezonun ortasına doğru yine düşüş yaşar. Lorik Cana kendini henüz bulamadı. Buraya transfer yapacak diye beklediğimiz yönetim, pazarlama, satış, ekonomi, reklam gibi konulardaki başarısını bir türlü transfer zamanlamasında hatta futbol şubesinin hiçbir yönünde ortaya koyamıyor. Neyse, yönetim konusu başlı başına ayrı bir husus. Frank Rijkaard için nokta koyacak olursak, bu gidişle maalesef yakında ülkeden ayrılır.

Emre Çolak'ı hayatında oynamadığı sağ açığa koymak nasıl bir fikir? Yeterince tecrübeli olsa bu işin üstesinden gelebilir ancak daha 19 yaşında bir genç daha önce hiç oynamadığı bir yerde hem de deplasmanda sahaya sürülüyor. Yine geçen sezonki en büyük derdimiz olan öne geçtiğimiz maçları kazanamamak olayı yine ilk haftadan baş gösterdi. Geçen sene bu olay en az 6-7 maçta oldu. Öne geçtikten sonra geri çekilip golleri yiyoruz ve bir türlü ders almıyoruz. Sivas takımında da Cihan, Ceyhun ve M.Yıldız gayet iyi oynadı, özellikle Cihan oyunun 2 yönünde de etkiliydi. Ancak Sivas defansının göbeği (Sedat, Ivanovs) çok yavaş oyunculardan oluşuyor, bu sene çok gol yiyebilirler. Bir de kalsik Mesut Bakkal takımı olarak Sivas'ın kondisyonunu çok iyi gördüm, bu da en büyük artıları.

Kısaca bu sene de bizi zor bir sezon bekliyor gibi. Yeni stat falan da hikaye olabilir, hatta Rijkaard o stadı göremeyebilir. Bu kadar karıncalı görüntüyü kısa bir sürede 1-2 transferle tersine çevirmek çok kolay olmadığı için bu sene de Allah bize sabır versin Galatasaraylılar...

Hiç yorum yok: