1 Aralık 2010 Çarşamba

ELANO SONUNDA SANTOS'A GİTTİ


Olacağı aylardır belli olan bir şey oldu; Elano Blumer Galatasaray'dan ayrıldı. Sezon başında elden çıkarmak için Galatasaray'ın çok fazla uğraştığı bir oyuncuydu Elano, 7-9 milyon avro gibi bonservis bedelleri konuşulmuştu. Son dönemde kulübünde hiçbir şey yapmamış, sadece Milli Takım'ında 2 iyi maç oynamış bir oyuncuya hiçbir takımın bu parayı vermeyeceği aşikardı, doğal olarak kimse vermedi. Aradan geçen 4 ayla birlikte Elano'nun değeri 3 milyon avroya kadar düşmüş demek ki. Bu akşam 3 milyon avroluk bedelle çok istediği, alt yapısından yetiştiği Brezilya ekibi Santos'a transfer oldu sonunda Elano. Rahatlamıştır, emin olsun ki biz de rahatladık. Takıma önemli yıldız statüsünde, Brezilya Milli Takımı oyuncusu olarak gelen ancak hemen hiçbir katkı sağlayamayan, buna karşın yıllık 3.5 milyon avro alan biri takım içindeki arkadaşlarından tutun tribündeki taraftara kadar herkesi rahatsız edecekti, nitekim ediyordu da.

Evet, Elano'nun ödenen 7 milyon avro bonservis bedeli üzerinden 4 milyon avro zararla gidişi Galatasaray'ın transferden sorumlu adamı Adnan Sezgin'in aldığı sayısız tepkiye yenilerini ekleyecektir haklı olarak. Ancak Galatasaray'ın Elano'dan kurtulması gerektiği de ortada apaçık duran bir gerçekti. Sahada potansiyelinin yarısını dahi ortaya koymayan, üstüne oyundan alınınca da sanki sahanın açık ara en iyisiymişçesine tepkiler koyabilen bir futbolcuya evrildi Elano Galatasaray'daki 1.5 yılında. Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcularda genelde sorun yaşadığı gerçeğinin de son halkası oldu.

Elano'nun gönderilmesi, Misimovic'in kadro dışı bırakılması ve daha gitmesi muhtemel çok sayıda yerli-yabancı oyuncu... Şu anda Galatasaray'dan hangi futbolcu giderse gitsin kimsenin şaşırmayacağı bir ara transfer dönemine gidiyoruz. Gelen birçok yeni isim de olacaktır. Bundan önceki suların nispeten daha durgun olduğu transfer dönemlerinde dahi doğrunun bulunamadığını düşünüce bu transfer döneminden daha bir ürkmek, korkmak gerekiyor sanki. Ne diyelim bugün itibariyle Ocak 2011 transfer döneminin startını verdik, umarım hayırlısı olur...

Hiç yorum yok: