4 Aralık 2010 Cumartesi

KASIMPAŞA 0-3 GALATASARAY --- Sonuç Aldatmasın


Hemen baştan söylemek gerek, rakibi karşısında 10'a yakın net pozisyon bulan, kalesinde hemen hiç pozisyon vermeyen ve gol görmeyen, 3-0 gibi farklı bir skorla kazanan Galatasaray kimseyi aldatmamalı. Takımda 2-3 hafta öncesinden farklı olan çok bir şey yok. Burada Kasımpaşa'nın güç olarak oldukça zayıf olmasına ek olarak kapanan bir oyun anlayışı yerine açık oynamayı tercih etmesinin bu skorun ortaya çıkmasında payı çok büyük. Yılmaz Vural'ın geçen sezon 6.haftada 0 puanı varken aldığı ve oturttuğu bu sistem bu sezon işlemiyor. Sezon başında 4 tecrübeli oyuncusunu (Murat Erdoğan, Koray Avcı, Ali Güneş, Emre Toraman) gönderen Yılmaz Vural, yerine yerleştirdiği oyuncularla bu sezon ilk yarıda istediklerini yapamadı. 2.yarıda geçen sezonki başarılarını yakalayabilecek mi göreceğiz ama bunu yapmaları için çok aşama kaydetmeleri gerektiği kesin.

Daha maçın 1.dakikasında Kasımpaşa'nın yerleşme hatalarıyla pozisyon bulan Galatasaray'ın bu maçta geçen haftalardaki pozisyon kısırlığını yaşamayacağı hissedildi. Normal şartlarda bu kadroyla Galatasaray'ın pozisyona girme ihtimali yüksek değil ama Kasımpaşa savunması yerleşme hatalarının yanına bireysel hataları da ekleyince maç Galatasaray adına çok rahatladı. İlk yarıda son dönemde alışık olmadığı bir şekilde 2-0'ı bulan Galatasaray 2.yarı için oldukça rahatladı. Takımda en dikkat çeken oyuncular ilk yarı için Aydın Yılmaz ve Lorik Cana oldu. Aydın'dan artık büyük bir patlama yapmasını beklemiyorum ara sıra böyle vasat üstü karşılaşmalar oynasın yeter. Lorik Cana'ya gelince bu adam nedense medya tarafından sevilmiyor. Bir tanesi Cana'dan 50 tane bulacağını iddia ediyor, diğeri "oyuncu değil" diyor. Bugün de maçı anlatan Melih Şendil ilk yarıdan sonra Cana'yı yaptığı 2-3 pas hatası nedeniyle eleştirdi. Bunu yaparken Cana'nın takımın en çok mücadele eden oyuncusu olduğunu, önemli toplar çaldığını ve çok yararlı olduğunu görmemesi şaşırtıcı. Bu sezonun önemli transferi olan ancak Rijkaard döneminde takıma intibakı sağlanamayan Cana, Hagi ile yavaş yavaş kendini buluyor. Bu oyuncuyu oldukça iyi tanıyan biri olarak rahatlıkla daha da iyi olacağını hatta Hagi'nin sistemine takımın en kilit ismi olacağını söyleyebilirim.

2.yarıda skorun etkisiyle daha rahat olan Galatasaray çok çok net pozisyonlar yakaladı. Ancak genelde bu pozisyonları yakalayan Pino son vuruşlarda çok beceriksiz bir oyuncu. Tek forvet olarak kesinlikle değerlendirilmemesi gerekiyor. Harry Kewell, Mehmet Batdal hatta A2'nin forvetleri Cem Sultan veya Anıl Dilaver dahi oynasa Pino'dan çok daha verimli olur o bölgede. Pino kanatlarda açık olarak veya forvetin arkasında gezinerek oynayabilecek bir oyuncu asla forvetin merkezinde oynatılacak bir adam değil. Attığı 3 golün yanında 7 tane çok net pozisyonu da kaçıran GS bu maçta o pozisyonları aramadı lakin diğer maçlarda bu kadar golü kaçırırsa sonuç geçtiğimiz haftalardan çok farklı olmayacaktır. Hagi'nin özellikle devre arasına kadar üzerinde en çok düşünmesi gereken nokta bence bu...

Hiç yorum yok: