17 Ağustos 2010 Salı

MESUT ÖZİL ARTIK JOSE'NİN


Bağırdık, çağırdık, kimimiz "ne yaparsa yapsın" dedi, kimimiz "Türkiye için oynamıyorsa bizden değildir"e getirdi olayı. Evet, Mesut Özil bugün Real Madrid'e gitti. Elvir Balic'ten sonra Real Madrid'de forma giyen ikinci Türk pasaportlu oyuncu olmayı başardı. Boşnak ana-babadan olma sonradan Türk Elvir Balic ile Türk ana-babadan olma sonradan Alman Mesut Özil... Türkiye'den başka hiçbir pasaport taşımayan bir oyuncumuzu Real'e gönderebilir miyiz, en azından kısa süre içinde zannetmiyorum. Dolayısıyla bu günün tadını çıkarmalıyız, bizle aynı pasaportu taşıyan birinin yüzyılın takımına gitmesi gerçekten çok mühim bir olay. Takım kalitesi olarak baktığımızda en tepede Chelsea'de olan Gökhan Töre görünüyordu Türk futbolcular arasında, şimdi Mesut bu bayrağı devralmış oldu.

Tamam sevinelim ama bir gerçeği de irdelemeden geçmeyelim. Mesut Özil Almanya doğumlu olmasa, Almanya Milli Takımı'nı değil de Türkiye'yi seçmiş olsa bugün Real tarafından transfer edilmiş olur muydu? En azından şu an için koskoca bir hayır. Kendini büyük bir turnuvada kanıtlaması için Türkiye'nin en yakında gözüken 2012'ye katılmasını beklemek durumunda kalırdı. Mesut Özil'e benim de ön saflarında bulunduğum çok kalabalık bir grup inanılmaz derecede kızdı Almanya tercihinden sonra. O konu için hala kızgınım, ana-babası Türk olan biri eğer ciddi olarak davet alıyorsa Türk Milli Takımı'nı seçmelidir nazarımda, bu değişmez. Ama bu düşüncem Mesut'un Almanya tercihiyle çok daha rahat bir kariyer yaptığı ve yapacağı gerçeğini görmememi gerektirmiyor. O ülkesini değil, kariyerini seçti diyebiliyorum ancak. Yeteneği Mesut kadar olan, 2010 Dünya Kupası'na gidememiş Arda Turan ise bırakalım Real Madrid'i, Avrupa'nın baş altı takımları tarafından dahi düşünülmüyor şu aşamada ciddi olarak. Arda örneğini ülkemizin şu anda en çok gelecek vaat eden futbolcusu olması anlamında veriyorum. Türk Futbolu'nun ihracat anlamında Avrupa ile bir türlü senkronize olamadığı bir gerçek. Bu değişir mi, elbette değişebilir ancak bunun için bizim oyuncularımızı oraya göndermemiz ve onlarında başarılı olarak arkadaşlarının önünü açması gerekiyor.

Uzun lafın kısası, Almanya tercihinle ülkene değil kendine hizmet ettin Mesut Özil. Jose Mourinho gibi çalışılabilecek en nadide isimle çalışma fırsatını daha da önemlisi Real Madrid gibi bir takımda oynama şansını yakaladın. Tercihin uzaklardan doğru görünüyor olabilir ama bize sorarsan hala bir yerlerde bir yanlış var. Bir de 16 milyon avro Real ve Mesut Özil şartlarını göz önüne aldığımızda sudan ucuz...

1 yorum:

emir dedi ki...

ya galiba bi yalnışlık tam da emin değilim ama mesutun türk pasaportu olmaması lazım radyoda öyle dediler. ama yine de ben gurulandım. ayrıca mesutun tercihin doğruluğu kanıtlandı. türkiyeyi seçse heralde şu günlerde mesut fenerde mesut gs de haberleri duyulucakken mesut reale imza attı ;)