1 Haziran 2010 Salı

BUCASPOR OLAYI

"Bülent Uygun Antep'te" diye yazdık ama sonradan arap saçına döndü o iş. Bülent Hoca'nın sözleşme maddelerini beğenmeyen Başkan İbrahim Kızıl anlaşma yapmaktan vazgeçmiş. Açıkçası 2 tarafta çok fazla açıklama yapmadan olayın üstünü örttüklerinden kamuoyu bilgilenemedi. Normal şartlarda Bülent Uygun'un bu tip bir durumda esip gürlemesi gerekirdi, böyle bir şey olmadığına göre uyuşamadı 2 taraf dememiz gerekiyor. Aslında Gaziantep gibi belli bir futbol kültürüne sahip, zamanında şampiyonluğa oynamış bir takımda Sivas'ta yaptıklarını en azından tekrarlayacak fırsatları bulabilirdi Bülent Uygun. Onun hocalık gelişimi açısından da güzel olacaktı Gaziantep deneyimi ancak olmadı fazla bir yoruma da gerek yok bu saatten sonra.

Ama şunu söylemden de geçmeyelim, Gaziantepspor henüz başka bir hocayla anlaşamadan Bülent Uygun yeni işini rahatlıkla buldu dolayısıyla bu dahi gösteriyor ki burada asıl kaybeden Gaziantepspor kulübü. Peki, Bülent Uygun Bucaspor'da ne yapabilir? Öncelikle Bucaspor, Süper Lig için gerek tesis gerekse kurumsal anlamda hazır bir kulüp değil, bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Daha geçen sezon tamamlanan yeni bir statları var, şu anda kapasitesinin artırılması gündemde, ve yeni tesislerin yapımı sürüyor. Yeni tesislerin yapımı çok önemli zira şu andaki tesislerin Süper Lig ekibini taşıması çok zor. Yapılan yeni tesisler, yeni stadyum Bucaspor'un henüz hazır olmasa da Süper Lig için hevesini açıkça ortaya koyuyor. Son yıllarda mücadele oranı yüksek olsa da kulüplerimizin oldukça vasat olduğu bir lig yaşadığımıza göre sadece bu heves bile Bucaspor'un başlarda ligde tutunmasına daha sonralarıysa büyük düşünmesine yardımcı olabilir.

Bucaspor, Süper Lig'e oldukça hızlı yükselen bir kulüp. 2 yılda 2 lig atladılar ve hızlı yükselen kulüplerin arkasında çok büyük bir mali güç yoksa düşüşlerinin de oldukça hızlı olduğu gerçeği var. Ancak Bucaspor biraz daha şanslı bir konumda; hem Bülent Uygun gibi kendilerinin anlaşabileceği en iyi teknik adamlardan biriyle anlaştılar hem de gerçekten sağlam bir altyapıları var. Genç oyuncularla çalışmayı seven Bülent Uygun'un bu altyapıdan fazlasıyla faydalanacağını düşünüyorum. Mehmet Batdal ve Bekir Yılmaz gibi geçen sene takımın yükünü çeken oyuncularını kaybettiler belki ama transfer döneminde bu açıklarını hem yabancı hem de yerli oyuncular alarak kapatacaklardır. Geçen sezon da belirtmiştim bu takımda Mehmet, Bekir gibi gerçekten iyi oyuncular varsa da takımın asıl starı bence Sercan Kaya'ydı. O, takımda kalacak gibi gözüküyor. Alt ligleri ve özellikle Bucaspor'u iyi takip eden şampiyon Bursaspor'un Sercan için bir açılım yapabileceğini düşünüyordum ama çıkmadı böyle bir haber.

İzmir'e yıllar sonra Süper Lig heyecanını döndüren Bucaspor, kısıtlı imkanlarına rağmen Bülent Hoca'yla birlikte lige renk katacak buna şüphe yok. Hem İzmir'İ tekrar ortama döndürmesi, hem de ateşli taraftarıyla Ege Bölgesi'nin desteğini de arkalarına alarak en azından ligde kalmak için sonuna kadar savaşacaktır Bucaspor. Bu sene Bucaspor'da benim için en önemli nokta ise bir maden olan altyapıdan A Takım'a yüksele(bil)ecek gençler olacak.

Hiç yorum yok: