20 Haziran 2010 Pazar

İTALYA 1-1 YENİ ZELANDA


Son turnuvalarda hep böyle oluyor; bir önceki şampiyon sonraki Dünya Kupası'nda istediği sonuçları alamıyor. 1998 Şampiyonu Fransa 2002'de, 2002 Şampiyonu Brezilya 2006'da ülkelerini mutlu edecek sonucu alamamışlardı yine 2006 Şampiyonu İtalya da 2010'a iyi başlayamadı, gruptan çıkamama tehlikesiyle karşı karşıya kalmış vaziyette.

Aslında bu duruma sebebiyet veren en büyük etken , göreve 2 yıl ara veren ve 2008'de tekrar iş başı yapan Marcello Lippi'nin orta sahayı güçlü kuramamış olması. Tamam şu anda kale dahil İtalyanların her mevkiisi deyim yerindeyse kırık araba ama orta sahada güçlü olsa İtalya yine bir şeyleri değiştirebilir. Montolivo, Marchisio ve De Rossi'den oluşan orta sahada De Rossi de olmasa İtalya'nın turnuvanın en düz takımlarından biri olduğunu rahatlıkla iddia edebilirdim. Zira, Montolivo ve özellikle Marchisio'nun takıma kattıkları fazla bir şey olmadığı çok açık. Marchisio demişken Lippi'nin Juventus sevdasına da şaşırmamak elde değil. Çok kötü bir sezon geçiren Juventus'tan 6 oyuncuyu takıma aldı ve sakatlanan Buffon haricinde bu oyuncuların hepsine 2 maçta da yer verdi. Bu tip hatalar devam ederse İtalya'nın üst tura yükselmesi zor, zaten yükselse dahi Robben'li Hollanda karşısında işi imkansız gibi.

Yeni Zelanda maçına gelirsek, yukarıda belirttiğim orta saha yetersizliğinin üstüne bu turnuvada yan toplardaki hatalar da eklenince İtalya 2 maça da 1-0 geride başlamış gibi oldu. Gerçi bu maçtaki golde ofsayt vardı ama bu yan toplarda bir sıkıntı olduğunun üzerini örtmüyor. Eğer olur da gruptan çıkarsa İtalya, bu konuda çok daha dikkatli olmalı. Bir diğer nokta ise forvetteki Pepe ve Gilardino'nun etkisiz kalması. Pepe yine çabalıyor ama Gilardino'nun sahada olduğuna 1000 şahit gerekli. Aslında bu kadar temposuz ve formsuzluğa rağmen İtalya namağlup olduğuna şükretmeli. İtalya'yı hayata döndürecek yol ise Milanlılardan geçiyor. Pirlo'nun iyileşmesi ve Gattuso'nun bir şekilde 11'e monte edilmesi İtalya'nın direncini artıracaktır. Slovakya maçında bu tarz bir orta saha izleyebiliriz. Zaten yine hata yapan bir defans, temposuz bir orta saha ve savruk bir forvet olursa, söylenecek söz belli: Arrivederci İtalia!!!

Hiç yorum yok: