12 Haziran 2010 Cumartesi

G.KORE 2-0 YUNANİSTAN


G.Kore - Yunanistan maçının oldukça kısır geçeceği tahmin ediliyordu, neredeyse bütün İddaacıların ağız birliği etmişçesine alt seçeneğine yönelmesi de bunun en önemli göstergesiydi. Aslında maça 2 takım da atağı düşünerek başladı. Geride bekleyeceği düşünülen 2 takıma göre oldukça hareketli ve istekliydiler. Her zaman önce bekleyen ve sonra rakibini vuran Yunanistan'ı rahat yenebilmenin en kolay yolu bu taktiği ters-düz ederek bozmak. Yani önce vurup sonra geriye çekilmek. Tabii Yunanistan gibi kontrol futbolu içine işlemiş bir takıma karşı erken gol bulmak oldukça zor. İşte bu zoru hem de Yunanistan'ın en büyük silahı olan yan top organizasyonuyla başardı G.Kore. Daha 7.dakikada gelen bu golün "önce durdurup sonra vurmak"tan başka silahı olmayan Yunanistan'a çok zor dakikalar yaşatacağını anlamak da zor değildi. Normal şartlar altında dengede giden bir maçta Samaras ve Torosidis'in driblingleriyle tehlikeli olabilirlerdi ama golden sonra biraz daha yaslanan Kore karşısında bu konuda da başarılı olma ihtimalleri kalmadı. Hatta Kore oyuna o kadar ağırlığını koydu ki, verilmeyen bir penaltısı, karşı karşıya kaçırdığı bir gol pozisyonu ve tertemiz bir pozisyonda son adamdan çalınan topta hakem tarafından üretilen faul kararı vardı. İlk yarıda 2 farklı üstünlüğü dahi yakalayabilirdi Güney Kore. Bu bağlamda Yeni Zelandalı hakem Michael Hester'ın çok da iyi bir maç yönetmediğini söyleyebilirim.

2.yarı, ilk yarının aksine temposuz başladı. Yunanistan oyun kurmaya çalışırken kaptırdığı topların yerini git gide kalesine yaklaştırınca 52.dakikada golü kalesinde gördü tabii olarak. Yarı sahanızda Park Ji-Sung gibi bir kontra atak adamına top kaptırırsanız golü yemeniz doğal. Zaten bu golden sonra dahi 70'ere kadar toparlanamayan bir Yunanistan vardı. 70'lerden sonra 2 farkla mağlup takım refleksiyle birkaç pozisyon buldular fakat onları da beceriksiz forvetler gole çeviremedi. G.Kore'nin kısa boyuna rağmen Yunanlılara tek bir kafa topu göstermemesi ise takdire şayandı.

G.Kore bu futboluyla gruptan çıkmaya kesinlikle aday. Tabii Nijerya'yı da görmek lazım. Formda ve hızlı futbolcularıyla Nijerya - G.Kore maçını izlemek çok zevkli olabilir. Yunanistan ise 1994'ten sonra 2.kez katıldığı bir Dünya Kupası'nı daha yine puan dahi alamadan kapatabilir.

Hiç yorum yok: