9 Haziran 2010 Çarşamba

DÜNYA KUPASI - Sakatlar


Dünya Kupası öncesi sakatlıklar tam anlamıyla kabus olmaya başladı. Rio Ferdinand, Beckham(İngiltere), Karhan(Slovakya), Lassana Diarra(Fransa), Nani(Portekiz), Obi Mikel(Nijerya), Essien(Gana), Ballack, Adler, Rolfes, Traesch ve Westermann(Almanya) normal şartlarda kadroya alınacakları halde sakatlıklarından ötürü kupadan mahrum kalacak isimler. Listede görüldüğü üzere Almanya sakatlıklardan çok çekti. Özellikle kalecisini ve orta sahanın ortasında banko oynayacak 2 oyuncusunu(Ballack, Rolfes) kaybeden bir takımın turnuvada nasıl bir performans göstereceğini çok merak ediyorum. Gerçi Almanlar her zaman disiplinli futbollarıyla turnuvaların iyi takımlarından olmuştur ancak Löw'ün işi bu turnuvada hiç kolay değil.

Bir de ilk 1-2 maçı kaçırması kuvvetle muhtemel oyuncular var: Arjen Robben(Hollanda), Didier Drogba(Fildişi), Pirlo(İtalya), Gareth Barry(İngiltere) ve Humberto Suazo(Şili). Bu oyuncular şu anda sakat durumda, turnuva süresi içinde düzelme ihtimali olduğundan ve her biri ülkesi için çok önemli konumda olduğu için teknik adamlar bu oyuncuları dışarda bırakmayı göze alamadı. Örneğin Bert Van Marwijk, Robben'i çıkarıp oynatmayacağı bir adamı alacağına Robben'i gruplar bitene kadar oynatmamayı dahi göze almış durumda, yeter ki 2.turda oynayabilsin! Keza Drogba da aynı durumda, Fildişi'nde Cumhurbaşkanı statüsünde olan Drogba'nın 1 dakika oynama ihtimali bile kadroda bulunmasına yetecektir.

Oyuncuların sakatlıkları bir yere kadar tamam. Ancak gelen son haber bir hakemin de sakatlığından ötürü turnuvayı başlamadan kapattığını gösteriyor. Şilili hakem Pablo Quinteros maç yönetemeyeceği gibi, bu hakemin ekibinde yer alan yardımcı hakemler de FIFA kuralları gereği maç alamayacaklar. Onlar adına daha üzücü bir durum açıkçası. Başka kişinin sakatlığıyla Dünya Kupası gibi bir vitrinde yer alma fırsatı elinizden kayıp gidiyor. Bu yardımcı hakemlerin yerinde olmak istemezdim, hoş Quinteros'un yerinde olmayı hiç istemezdim adam hem sakat hem de maç alamayacak...

Hiç yorum yok: