9 Haziran 2010 Çarşamba

GALATASARAY & ROBERT KOREN


Galatasaray'ı geçtiğimiz sezon kim ne derse desin orta saha yıktı. Defansta Servet ile yaşanan problemler, sakatlıklar, forvette Baros'un uzun sakatlığı, Jo'nun tam bir "Allah'ın cezası" olması da büyük etkendi ancak orta saha orta saha olabilse, dirençli bir futbol ortaya koysa işler bir yere kadar aksamadan gidebilecekti. Başta Elano olmak üzere, Ayhan Akman, Barış Özbek, Mehmet Topal ve Mustafa Sarp'tan hiçbiri Rijkaard'ın istediği düzeni kaldıramadı, o düzene ayak uyduramadı. Hoş, Topal ve Sarp gibi adamlardan bu düzende iyi oynamalarını beklemek ne kadar doğru o da tartışılır ayrıca ama bu, ana sorunun orta saha olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Pas odaklı bir takımın ileri-geri işlemesini sağlayacak bir orta sahaya ihtiyacı olduğu su götürmez bir gerçek. Bahsi geçen 5 oyuncu da sezon boyu en fazla kendi hizasındaki adamlara pas verirken, Galatasaray'ın ileri gitmesi çok mümkün olan bir şey değildi.

Bu sene asıl düzeltilmesi gereken yer de orta saha doğal olarak. M.Topal'ın bu kadar vasat bir sezondan sonra 5 milyon avro gibi bir bedelle elden çıkarılması olumlu. Defansif olarak Vincenzo Grella'nın adı ciddi biçimde geçiyor o da ayrı bir konu şu anda. Galatasaray'ın kesin olarak oyunun 2 yönünü de oynayabilen bir adama ihtiyacı var. Bu adam Elano kesinlikle değil. Barış Özbek bu konuda verimli olabilirdi, o da 2 yönlü oynamak yerine son 1 yıldır hep geriye doğru oynamayı seçti, rotasyonda yer verilmesi gerektiğini düşünsem de bütün bir sezon için başrol oyuncusu olarak düşünülmesi imkansız. Mehmet Helvacı'nın bonservisli oyuncular için ayrılan paranın "5 milyon TL + satılacak oyunculardan gelecek para" civarında olduğunu açıklamasından sonra yıldız transferi oldukça zorlaştı. Dolayısıyla Galatasaray'ın ucuz ve verimli yani çok akılcı transfer yapması gerekli bu bölgeye.

Bu bölge için benim en önemli adayım Robert Koren. Bu sene West Bromwich Albion'da oynayan ve takımın Premier Lig'e çıkmasında çok çok büyük pay sahibi olan bir oyuncu. Bonservisinin elinde olması çok büyük avantaj. Oyunun 2 yönünde de kendisini hissettiren bir kimliği var, muhtemel Grella transferiyle orta sahada oldukça etkin olacaklardır. Takımı ileriye taşıma konusunda da Galatasaray'a çok şey katacak bir futbolcu olan Koren'i Dünya Kupası'nda Slovenya'nın kaptanı olarak izleyeceğiz. Blogu takip edenler bu posttan sonra daha dikkatli izleyeceklerdir eminim. Henüz Koren ve Galatasaray'ın birlikte anıldığı herhangi bir haber görmedim lakin son 1-2 yıldır İngiltere piyasasının oldukça içinde olan Haldun Üstünel'in bu adam için en azından uğraşacağına inanmak istiyorum.

Hiç yorum yok: