3 Eylül 2010 Cuma

ADNAN POLAT - %100 FUTBOL


Galatasaray Başkanı Adnan Polat dün akşam katıldığı %100 Futbol Programı'nda son dönemde yaşananlara açıklık getirmeye çalıştı. Galatasaray Başkanları kolay kolay açık oturumlara, canlı yayınlara katılmazlar. Buradan dahi ortada olağanüstü bir durumun söz konusu olduğunu ilkokula giden bir çocuk bile anlayabilir. Son dönemde yaşanan sıkıntılara başta Adnan Sezgin, Frank Rijkaard, Haldun Üstünel ve oyuncular, kısaca futbol takımı olmak üzere cevap verdi Adnan Polat. Aslında oldukça rahat göründü, sorulara kendinden emin cevap verdi lakin Türkiye'de bu tip canlı yayınlarda konukların söylediklerine çok fazla itiraz edilmediğini, zorlayacak sorular sorulmadığını düşünürsek dün akşam Rıdvan Dilmen'in aklına gelen her şeyi sorması dahi Başkan'ın gerçekte hiç de rahat konumda bulunmadığının göstergesiydi. Aslında her şey sorulmadı ama Güntekin ve Rıdvan ortalama bir programa göre daha fazla bilgi aldılar Başkan'dan. Olması gereken tüm can alıcı soruların sorulmasıdır ve dün bunun fena sayılamayacak bir örneği yaşandı ama Türkiye'de böyle geçen programların sayısı bir elin parmaklarını geçmedi bugüne kadar.

Konumuza gelirsek, Cevad Prekazi konusunda Cevo'nun tüm söylediklerinin gerçek olduğunu anladık başkanın açıklamalarından. Ama menajerlerle alakalı durumlardan ötürü Jovanovic transferinin bitirilmediğini söyledi. Aslında Rijkaard'ın beğendiği bu kadar ucuz bir adam 1 milyon dolar için elden kaçırılmamalıydı derim ama uyanık Sırp menajerlere prim vermemek istemiş olabilirler. Gerçi son zamanlarda ne menajerlere ne primler verildi bu ülkede bunu hatırlayınca yine kızmadan edemiyorum. Keşke Cevo'nun kalbi kırılmadan bu iş halledilebilseydi, hala gönlü alınabilir diye düşünüyorum.

Anlaşılan başka bir nokta ise Adnan Polat, Adnan Sezgin'den vazgeçmeyecek. Ama Galatasaray taraftarı Adnan Sezgin'i çoktan sildi bunu bilsin. Sezgin yüzünden kendisinin dahi silinme tehlikesi olduğunu da bilmeli tabii. En az kendisinin 92-96 döneminde sevildiği kadar taraftarlarca sevilen Haldun Üstünel'le hala görüştüğünü, sevdiğini falan söyledi ama burası işin traş kısmı. Ben bu noktada Haldun Üstünel ile olan fikir ayrılıklarını sormasını beklerdim Güntekin'den zira Rıdvan'ın aklı saha dışına çok ermez. Frank Rijkaard ile mümkün olursa uzun dönem çalışacağı minvalinde konuştu Adnan Polat, hatta Rıdvan'ın ısrarla sonuç ne olursa olsun bu böyle mi sorusuna da "evet" diyerek. Takım 3 maç daha kaybetsin Polat'ın gözü Rijkaard falan görmez. Nasıl geçmişte sözleşme yenilediği Gerets ile yolları ayırdıysa yine aynısı olur. Futbolculara giydirmedi ama onlara kızgın olduğunu Galatasaray'ı birazcık takip edenler iyi bilir. Yeni yapılan 2 transferden sonra takımdan ümitli olduğunu, artık topun Rijkaard'da olduğunu söyledi ki burada kısmen haklı. Kaleci konusunda Türk kalecilere güvendiklerini abartılı biçimde söylerken, ben orada olsam "Madem güveniyordunuz Sanctis ve Franco kazmalarının bu ülkede işi neydi" diye sorardım, sorulmadı. Şampiyonluktaki en önemli rakibin Fenerbahçe olduğunu söylerken en çok haksızlık ettiği takımın Bursaspor oluğunu düşünüyorum başkanın. Şu Galatasaray'dan da, Fenerbahçe'den de çok daha önde Bursaspor şampiyonluk yarışında.

Daha sonra amatör sporlara geldi konu. Amatör sporlarda büyük atılımlar yapacaklarından, şu anda bunun için alt yapıyı kurduklarından bahsetti. Fenerbahçe'nin sadece stattan son 7 yılda 210 milyon dolar fazla kazandığından, amatör sporlarda önde olmasında bunun da payı olduğundan dem vurdu. Burası doğrudur, amatör sporlarda her sene şampiyon olmasak da son dönemde belli atılım ve açılımlar yaptık, görünen o ki daha da yapacağız. Zira amatör sporlar da bizim kulübümüz için çok önemli olmuştur uzun yıllar boyunca, günümüzde de bu önemini korumalıdır. Başarısızlığın en önemli sorumlusunun kendi olduğunu açıkça söylemesi en büyük artısı Adnan Polat'ın lakin 2 yıldır bunu söylemesine rağmen herhangi bir başarı gelmiyor. Bence artık başarısızlığın sorumluluğunu üzerine almaktan çok nasıl başarının geleceğine odaklanma vakti. Tabii hala bunun bu yönetim yapısı ve bu teknik heyetle olacağını düşünmüyorum.

Hiç yorum yok: