9 Eylül 2010 Perşembe

YARI FİNALDEYİZ --- TÜRKİYE 95 - 68 SLOVENYA


Hedefe doğru Türk basketbol tarihinin açık ara en büyük ivmesiyle hep daha da hızlanarak gidiyoruz. En büyük ivmesiyle diyorum zira şanslı kuşaklardan birine mensup olarak 2001 yılındaki Avrupa Şampiyonası Finali'ni, o turnuvayı çok net hatırlayan biri olarak bu kadar dominant bir Milli Takım kesinlikle olmadı şimdiye kadar. Yine evimizde final oynadığımız o turnuvada maç da kaybettik, kazandığımız tüm maçları büyük bir çekişme sonunda seyircinin inanılmaz katkısıyla kazandık. Bu turnuvada 2001'den çok farklı olarak tüm maçlarımızı kazanıyor, hatta rakiplerimizi eziyoruz. 2001'deki turnuvada bizi yenen 2 takım vardı ve bunlardan biri bugün ezip geçtiğimiz Slovenya, diğeri de yarı finaldeki rakibimiz Sırbistan. Bu turnuvada ise grup maçlarından itibaren rakiplerimize hiçbir şans tanımadık. En çok zorlandığımız Porto Riko maçında dahi ilk yarı hariç olukça rahat bir oyun oynayarak kazandık. Avrupa basketbolunun çok önemli ekiplerinden Rusya, Yunanistan ve Slovenya gibi takımların kafasına vura vura aldık galibiyetleri.

Bugünkü Slovenya maçına gelirsek, attığını sokabilen 2 takımın mücadelesi olacaktı. MAçın ilk 5 dakikası da bu yönde geçti. 2 takım da yüksek yüzde ile başladı ve Slovenya'dan 5 dakikada 11 sayı yedik. İşin güzel yanı sonrası 10 dakikada yediğimiz sayı sadece 12'ydi. 2.periyodun ortasına kadar oyunu ve rakibi o kadar sıktık ki, maç Dünya Şampiyonası Çeyrek Final maçından çok basit bir lig maçına döndü. Tabii bunu oyuncu kalitesi açısından değil mücadele yönünden bakarak söylüyorum. Saha içinde Hidayet, Ersan ve Sinan'ın önderliğinde herkesten verim alarak, oyunun ağırlığını 10 oyuncumuzun üzerine ciddi oranda yayarak oynuyoruz. Hem içerden hem dışardan, ki bugün genelde dışardan, çok yüksek verim alıyoruz. Turnuva başında bunun 1-2 maçlık olup olmadığını sorgularken artık takımı daha rahat seyredebiliyoruz. Bunda 12 Dev Adam'ın Ersan gibi komple bir oyuncuya sahip olmasıyla birlikte Hidayet'in artık egosundan vazgeçip kendini takıma adamasının da inanılmaz büyük payı var. 5 atış denemesi yaparken 7 asistini olması bunun en büyük göstergesi.

Şimdi C.Tesi ve Pazar olmak üzere 2 maçımız var önümüzde. Sırbistan bizim için her zaman aşılması çok güç bir rakip oldu. Geçen sene 2.gruplarda onları yensek de yine ev sahibi olduğumuz 2001'de finalde bizi yenerek umutlarımızı söndürmelerini hiç unutmadık. Bu oyunla onları da kolay yeneriz ancak Sırp ekolünü ciddiye almak ve en az şimdi olduğumuz kadar sert olmak zorundayız. pazar günkü finalde olmak en büyük dileğimiz!!!

Hiç yorum yok: