30 Eylül 2010 Perşembe

R. WIEN 1-2 BEŞİKTAŞ --- BEŞİKTAŞ YOLA DEVAM


Beşiktaş bu sezon önceki yıllara göre zevk veriyor ilk olarak bunu söylemek gerek. Ben Beşiktaş'ın transfer mentalitesi başta olmak üzere bu sezonki yapılanmasını Galatasaray'ın son 2-3 sezonki icraatlarına benzetiyorum sezon başından bu yana. Dolayısıyla Galatasaray'ın geçen sezon başta iyi gidip sonradan yaşadıklarını bu sezon da Beşiktaş yaşayabilir, büyük ihtimalle de yaşayacak. Yalnız bu akıcı, göze hoş gelen bir futbol ortaya koydukları gerçeğinin önüne geçemez. Bernd Schuster'in yaptığı rotasyonlar da şu ana kadar önemli bir falso vermedi ve bu rotasyonlar dahil Beşiktaş, şu ana kadar geçen sezonki Galatasaray'a çok benzer bir görüntü oluşturuyor. Beşiktaş'ın Galatasaray gibi düşüşe geçmeden yoluna devam etme ihtimali var mı dersek, elbette var ama bence düşük bir olasılık. Sahaya çıkan Beşiktaş kadrosunda Aurelio'yu saymazsak 3 Türk oyuncu vardı: Hakan, Toraman ve Üzülmez. Bu sayı Rapid'de de 3'tü: Tanju, Yasin ve Veli. Bu da ilginç bir not.

Açıkçası sahaya derli toplu bir kadro seçimiyle ama kesinlikle kazanmak için çıkmış bir Beşiktaş vardı. Beşiktaş'ın bu sezon UEFA'da yaptıkları çok önemli zira GS, FB ve TS'nin elendiği, Bursa'nın maalesef eleneceği bir sezonda hatırı sayılır puan getirebilecek tek takım olarak kalmış durumda Beşiktaş. Sahaya kazanma bilinciyle çıktı ve kontrollü seyreden maçın daha baskın tarafı oldu ilk yarıda Siyah-Beyaz. Quaresma ve Bobo ile pozisyon ararken Aurelio, Ernst hatta Tabata ile orta saha hakimiyetini de asla kaybetmemeyi başardı. Bu da 9 kişiyle savunmayı düşünen Rapid'in kontra bulma ihtimalini neredeyse imkansızlara götürmüş oldu. Aslında Quaresma sakatlanmasa ilk yarının geri kalan bölümünde daha etkili bir Beşiktaş seyredebilirdik. İlk yarıdan sonra yine kontrollü futbolun devam edeceği görüntüsü vardı ama maç 2.yarıda bir anda çok hızlandı. Bu arada Yasin Pehlivan'ın asistinde Veli ile golü bulan Rapid tempoyu düşürmeyi başaramayınca ortaya tam Beşiktaş'ın istediği futbol çıktı. Defansın arasına sarkma konusunda bir expert olan Holosko 3 kez kaleciyle karşı karşıya fırsat yakaladı ve sadece birini değerlendirebildi, bencillik yapmasa bunların hepsi gol olabilirdi. Neyse ki bir diğer pozisyona bu sene çok formda olan Bobô girdi ve Beşiktaş galibiyete uzandı.

Sezon başında Galatasaray'ın almak istediği ve benim de gerçekten beğendiğim Veli Kavlak bu maçta kalitesini tüm Türkiye'ye göstermiş oldu. Yine Yasin de muhteşem fiziğiyle ön liberoda çok verimli bir futbolcu. Biraz yavaş belki ama fiziğiyle bunu kapatıyor. Sol bekte oynayan Tanju çok fazla görünmedi ve bugün etkili değildi. Ancak genel olarak iyi bir oyuncu. Bu oyuncuların hepsi Avusturya için oynuyor, sadece A Milli olmadığı için Tanju'nun bize dönme ihtimali mevcut.

Sonuç olarak Beşiktaş gayet iyi oynadı ve 6 puanla zirvede Porto ile yalnız kaldı. Porto ile liderlik maçları oynanacak, umarım Beşiktaş onları da kazanır, dahası en az çeyrek finale yükselir ve bu sezon erken elenerek bizleri çok üzen diğer takımlarımızın ülke puanındaki açığını kapatabilir.

Hiç yorum yok: