21 Eylül 2010 Salı

BANK ASYA'YA GENEL BAKIŞ


Bu sezon Bank Asya ile ilgili genel bir değerlendirme yapmadım şimdiye kadar. Kendine özgü kuralları olan, çok kırıcı bir lig Bank Asya. Bu ligi bilmeden, kurallarına göre oynamadan başarılı olabilmek gerçekten oldukça zor, bu bağlamda geçen sene ilk sezonunda Süper Lig'e yükselen Bucaspor'u tebrk etmek gerek. Sezon başı yapılan transferler, hazırlık süreci ve ilk 4 maça baktığımda 3 takımı diğerlerinden ayırmak gerek diye düşünüyorum: Denizlispor, Boluspor ve Orduspor. Denizlispor, Süper Lig'den yeni düştü, kadrosunu gençleştirdi ve lige iyi girdi. Özellikle Youla'ya lisans verilmesinden sonra şu anda çok daha tehlikeli bir hale gelmiş durumda. Serdar Eylik'in orada olmasından dolayı daha da yakından takip ettiğim Denizlispor, Süper Lig için oldukça kuvvetli bir aday. Denizlispor yıllardır Süper Lig'de düşmeme mücadelesi veren bir takımdı, belki de böyle bir düşüş kulübün hedeflerini gözden geçirmesi açısından iyi bile olmuştur. Boluspor ve Orduspor ise birkaç yıldır bu ligdeler. Artık yönetimsel olarak Bank Asya mantığını oldukça özümsemeleri kendilerini bir adım öne çıkarıyor. Özellikle Boluspor'un Levent Eriş gibi bu lige tartışmasız en alışkın hocayla anlaşması onlar adına çok önemli. Kadro olarak baktığımızda da üst sıraları hak eden bir oyuncu toplulukları var. Bu kadronun Levent Eriş ile birlikte hakkını vereceğine inanıyorum. Forvette Fabiano, orta sahada Ferhat Kiraz ve Sefa Aksoy kaledeyse Atacan Bolu'nun önemli isimleri.

Orduspor da Bolu'ya benzer şekilde ligi iyi bilen Uğur Tütüneker'i teknik direktörlüğe getirdi. Takımın en büyük avantajı Nedim Türkmen gibi ilgili bir başkana ve özellikle bu sezon Süper Lig'i çok isteyen bir şehre sahip olması. Kadro olarak da gereken kaliteyi sağlayan Orduspor'un geçen sezonlara nazaran daha başarılı olacağına ve en azından PLay-Off'lara kalarak şansını son ana kadar zorlayacağına inanıyorum. Akaminko, Muarem Muarem, sağ bek Abdullah ve Murat Akın Ordu'nun bu sezon büyük katkı verebilecek oyuncuları. Kürşat Duymuş, Volkan Arslan ve Ümit Bozkurt da bu lig için çok gerekli olan tecrübeyi takıma yansıtacak. Memleketimin takımı Akhisar Bld.'nin de ilk kez oynadığı bu ligde kalmasını istiyorum. Akhisar'da Muart Gürbüzerol'u takip etmek gerekli, potansiyeli var.

Bunların dışında Erciyesspor ve Rizespor da bu sezon geçen seneye göre oldukça istekli olacak. Hırs, çekişme ve sertlik isteyen herkesin ligi Bank Asya bu sezon biraz daha fazla kalite kokacak. Maçları TRT'nin vermesiyle daha çok kişinin bu ligi takip edeceğini, ilginin artacağını öngörmek de zor değil. Kısaca daha heyecanlı bir Bank Asya 1.Lig'i bizi bekliyor.

Hiç yorum yok: