15 Eylül 2010 Çarşamba

ŞİMDİ OLMADI BURSA, BİR DAHA DENE!!!


Neden böyle oldu? İlk sebep tecrübesizlik. Aslında başta Bursaspor taraftarı olmak üzere herkes acaba demişti. Şampiyonluk gibi benim Galatasaray'ın UEFA zaferine yakın bir değere sahip olduğunu düşündüğüm inanılmaz, efsanevi başarıdan sonra Bursaspor'un evinde Valencia'dan alacağı puan kimseyi şaşırtmayacaktı. Hatta David Villa, David Silva, Marchena gibi adamlarını göndermiş, Mata ve Soldado gibi şu anki kadronun en önemli isimlerini yedekte oturtan bir takımı yenmesi ise normal sonuç olarak algılanacaktı. İşte Bursa bu noktada kaybetti. Daha ilk Şampiyonlar Ligi tecrübesini gruplar düzeyinde yaşama onuruna erişen Bursaspor rakibine hazırlıksız yakalandı.

Maça Sercan Yıldırım ile başlamamak önemli bir hataydı Ertuğrul Hoca açısından. Nitekim Sercan girdikten sonra yaptıklarıyla çok net olarak hissettirdi bunu. Volkan Şen ile birlikte yalnızca o, Valencia defansını bir nebze olsun zorlayabildi. Ertuğrul Hoca Sercan'ı neden yedek bırakıyor bilemiyorum ama oyuncunun form durumu gayet iyi, eğer bir sorun varsa bunun bir an evvel çözülmesi gerekiyor. Bursa'nın tutuk ve daha ötesi Valencia'ya mahkum oynaması beni özellikle hayrete düşürdü. Uzun yıllar sonra ilk kez Avrupa Arena'sında boy gösteren bir takımdan daha istekli olmasını beklerdim. Zira bunu geçmişte Gençlerbirliği, Denizli ve Gaziantep örneklerinde görmüştük. Bu tutukluktan neyse ki seyirci nasibini almadı, yenen 4 gole rağmen her zamanki gibi büyük desteklerini gösterdiler. Aslında Bursaspor 30.dakikadan sonra biraz kendine gelir gibi oldu ama 1. golden sonra 2. golde de büyük katkı veren Tino Costa'ya mani olamadılar ve Sercan oyuna girene kadar bir kez daha oyundan düştüler. Bursaspor defansının ve kaleci Ivankov'un Süper Kupa'daki Trabzon maçı hariç bu denli güven vermediği bir maçı ben son zamanlarda hatırlamıyorum. Özellikle bir ara Ivankov maç içinde top tutabilecek mi diye merak ettim.

Geçenlerde Rıdvan Dilmen "Kimse Bursa'yı elini kolunu sallayarak, 3-4 gol atarak yenemez" demişti ama daha 2-3 gün geçmeden hemen bu acı mağlubiyet geldi. İşin gerçeği Valencia istese 6-7 gol atabileceği hissini de çok net bir şekilde verdi izleyenlere. Bu genç Valencia karşısında bu durumlara düşmek deplasmandaki maçı ve daha kötüsü Manchester maçlarını düşününce ciddi ciddi ürkütücü. Ama kimse Bursaspor'dan kesin üst tur veya kesin UEFA diye bir şey beklemedi, beklemiyor. Onlar geçen seneki büyük başarının ardından hak ettikleri Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterecekler, bu sezon sonunda Avrupa adına elde kalan tek şey tecrübe olacak belki de. Bunun ötesinde başarılar gelirse bize yine alkışlamak düşer, başarısızlıkta ise Bursa'yı kimse hor görmemeli, kınamamalı. Daha iyi bir Bursaspor görmeyi elbette istiyoruz ama o Anadolu Destanı'ndan sonra bunun için de biraz hatta bir hayli zaman kredileri var, beklemek gerek.

Hiç yorum yok: