26 Haziran 2010 Cumartesi

2.TUR VAKTİ


Dünya Kupası'nda 64 maçın 48'ini tamamladık, grup aşamasını bitirdik. Şimdi sırada 8 maçın oynanacağı 2.tur var. Bazı önemli takımların gruplardan çıkamamasıyla(Fransa, İtalya) nispeten zayıf eşleşmeler de ortaya çıkmadı değil. İlk 2 gün maçlarına bakmakta fayda var.

26 Haziran

17.00 Uruguay-Güney Kore
Turnuva öncesi Uruguay'dan çok büyük sürpriz bekliyordum. Onlar da ilk turu gol yemeden ve lider bitirerek taş gibi olduklarını kanıtladı. Güney Kore, Yunanistan ile oynadığı ilk maçta tempolu gözüktü ama bunun Yunanistan'ın temposuzluğundan olduğu diğer maçlarda anlaşıldı. Uruguay bomba forvetleriyle Güney Kore'yi eleyerek çeyrek finale çıkacaktır.

21.30 ABD-Gana
Göze hoş gelen maçlardan biri olacağı kesin. 2006 Dünya Kupası'nda da karşılaşan bu 2 ekip, şu anda fizik olarak belki de kupanın en iyi takımları konumunda. Dolayısıyla maç içinde zaman zaman düşük tempo görsek de 90 hatta uzarsa 120. dakikada dahi alevlenebilecek bir maç olacak. Gana kupalarda sempati duyduğum takımdır, ABD de özellikle Bob Bradley'in teknik direktörlüğünde iyi işler yapıyor. Ortada bir maç, gönlüm Gana'dan yana.

27 Haziran

17.00 Almanya-İngiltere
Almanya her zaman olduğu gibi o alıştığımız disipliniyle iyi başladı turnuvaya. Sırbistan maçında hekem, Podolski, Klose çok fazla uğraşınca Sırbistan'ın çok istekli olmamasına rağmen mağlubiyet kaçınılmaz olsa da Gana maçında yine disiplinli oyunları ve Mesut Özil'in harika golüyle galibiyete ve liderliğe ulaşmayı bildiler. Diğer taraf ise ilk turu sıkıntılı geçti. Turnuvaya en büyük favoriler sınıfında gelen İngiltere belki de ilk maçta Robert Green'in yaptığı hatanın şokunu hala üzerinden atamadı. İngiltere - Almanya maçları her zaman zevkli olur. Gary Lineker "Almanlar bir şekilde kazanır" der fakat bu kez İngiltere - İtalya A.Ş. gülecektir.

21.30 Arjantin-Meksika
Turnuva öncesi Arjantin'i başarıya götürecek en önemli nokta, oyuncular değildi. Teknik Direktör Maradona'nın kadro ve maç seçimindeki tercihleri Arjantin için can alıcı noktayı oluşturuyordu. Elemelerde yapmadığı saçmalık kalmayan Maradona, Dünya Kupası'nda doğru tercihlerde bulunuca Arjantin de teklemeden üst tura çıktı. Meksika da Uruguay ile birlikte benim sürpriz adayı takımlarımdan. Zaten bu 2 takım gruptan çıkarak tehlikeli olduklarını tüm dünyaya göstermiş oldu. Yalnız bir gerçek var ki, Meksika ne kadar iyi olursa olsun, hata yapmayan bir Maradona ve bu oyuncu kadrosuyla Arjantin, Meksika karşısında her zaman favoridir.

1 yorum:

smurat dedi ki...

Uruguay, Gana, Almanya, Arjantin