7 Haziran 2010 Pazartesi

WORLD CUP 2010


Bir 4 yıl daha geldi, Türkiye'nin olmadığı bir Dünya Kupası daha. Yaşayan nüfusumuzun belki %85-90'ının bilmediği 1954 macerasının ardından ağzımıza bir tutam bal çalarcasına katıldığımız 2002 Dünya Kupası ve kazanılan 3.lük. Sonrası yine "gözüm yolda gönlüm darda" misali bekleyiş. Ne zaman katılacağımız belli değil belki ama o turnuvalara katıldığında her daim başarılı olan bir takımımız var. Dolayısıyla katılamadığımız her büyük turnuva bizim için çok büyük bir sevinç kaybı aynı zamanda.

Yapılacak bir şey yok, en yakın 2014 yılında yaşayabileceğiz o coşkuyu işler yolunda giderse, yani tam 12 yıl aradan sonra. Şimdi 2010 Dünya Kupası'na ilk bakışı atma zamanı. Afrika'daki ilk Dünya Kupası olacak bu, zamanında Blatter'in FIFA Başkanı olabilmek adına verdiği sözlerden biriydi. Dünya Kupası ile ilgilenen çok büyük bir topluluk olduğundan tüm dünyanın dikkatini 1 aylığına da olsa Afrika'ya çekebilmek adına önemli bir iş bu Dünya Kupası. Ama bizi asıl ilgilendiren nokta 63 maçla kesintisiz yaşanacak sınırsız futbol keyfi. Yıldızlar turnuva öncesi bir bir sakatlansa da hala her maça yetecek kadar star oyuncu mevcut takımlarda. Messi, Ronaldo, Kaka, Rooney, Ribery, De Rossi, Eto'o, Xavi, Torres, Villa hepsi beklediğimiz isimler.

Turnuvada hangi takımlar işi götürebilir dersek, her daim favori olan Brezilya yine en önemli adaylardan. Gerçi büyük takımlardan benim bu turnuvadaki en önemli adayımİngiltere. Fabio Capello sağ olsun, 2008'de alınan soğuk duştan sonra çok yüksek bir ivme kazandırdı İngiltere'ye. Bu sezon İngiliz takımlarının çok da başarılı olamayışı da göz önüne alındığında oyuncular bu kupada çok başarılı olmak durumunda. Ancak turnuvalar öncesi en çok önem verdiğim, en merak ettiğim şey sürpriz takımların hangileri olacağı. 2004'te Portekiz, 2008'de Rusya sürprizlerini öngören biri olarak bu turnuvada da 3 takımda ciddi sürpriz potansiyeli görüyorum. Uruguay, Meksika ve Sırbistan önemli yıldızları barındıran takımları kesinlikle zorlayabilecek kapasitede. Özellikle Uruguay'dan çok önemli işler bekliyorum.

Kupanın başlamasına az kaldı, yazabildiğimiz kadarıyla maç maç, gün gün geçeceğiz üzerinden. Belki evimde salona uzanıp seyredemeyeceğim bu kupayı ama ne demiş bir futbol büyüğü: "Dünya Kupası her zaman Dünya Kupası'dır".

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Eyvaallah gözüm. Klavyene sağlık.