25 Eylül 2010 Cumartesi

MAINZ FC - BİR MUCİZE DAHA


"Almanya'da garip şeyler oluyor" cümlesiyle başlayan, farklı konularla alakalı ciddi sayıda yazı yazılabilir daha sezon başında olmamıza rağmen. Bayern Münih'in sezona yine kötü başlaması, Wolfsburg'un ilk haftalardaki çöküşü, geçen sezonun göz dolduran takımı Schalke'nin önemli transferlere ve Magath'a rağmen sezona iyi girememesi, Van Nistelrooy'un geri dönüşü, Dortmund ve Nuri Şahin vs. Sonuncusu çok ilgimi çekse ve en kısa zamanda yazmayı düşünsem de şu anda çok daha önemlisi var: Mainz'ın sezona tabanca gibi başlaması. Kadroya baktığınızda "bu takım en fazla orta sıralara oynar" diyorsunuz. Belki ilerleyen haftalarda öyle de olacak, ama öyle olsa dahi bu takımın ligin ilk 6 haftasında yaptığı şov asla gölgelenyemeyecek.Kadronuzun kağıt üstünde en iyi adamları Andreas Ivanschitz ve Miroslav Karhan ise ligde 6'da 6 yapabilmek için kendinize çok şey katmanız gerekir. İşte Mainz takımı başta teknik direktör Thomas Tuchel olmak üzere bunu yaptı. Fuchs, Polanski, Schürrle, Holtby, Szalai gibi gençlerin sahada sanki uzun yıllardır Bundesliga'da oynuyormuşçasına durmasını sağladılar ve bu bence çok büyük olan bu başarı geldi. Kazanılan 6 maçın 3'ü deplasman ve sırasıyla Wolfsburg, Werder Bremen ve Bayern Münih ile. Özellikle 3-0 mağlup duruma düşmelerine rağmen kazandıkları Wolfsburg maçı şimdiden Bundesliga'nın altın maçları arasında yerini aldı bile.

Mainz bugün Bayern Münih'i devirerek kendine çok önemli bir misyon yüklemiş oldu: Zirve yürüyüşü. Orta sıralarda yer alması düşünülen hatta onun için dahi ancak savaşması beklenen bir takım geçen sezon Türkiye'de Bursaspor'un yaptığı gibi bir anda liderlik koltuğunda... Bundan 2 sene evvel Hoffenheim'in yükselişine benzer şekilde devre arasına kadar sürecek bir çıkış da olabilir, Bursaspor'unki gibi sezon sonuna dek süren ve mutlu sonla biten de. Ama ne olursa olsun Mainz düşük bütçeyle de olumlu futbol oynanabileceğini, küçük takımların sadece kapanmayı düşünmemesi gerektiğini gösterdi. Dahası Schalke'den kiralık gelen ve merakla beklenen Holtby'yi, daha şimdiden gelecek sezon için Leverkusen ile anlaşan Schürrle'yi futbol piyasasının göbeğine bıraktı. Bu sene lige harika başlayan Borussia Dortmund'a ve Nuri Şahin'e büyük ilgi duyarım ama hiç değilse bu sezonluk Mainz FC de en az onlara hissettiğim kadar ilgimi, desteğimi çekmeyi başardı. Forza Mainz FC!!!

1 yorum:

alperensaylar dedi ki...

mainz hoffenheim gibi değil bence. hoffenheim ekonomik olarak ve kağıt üzerinde kadro olarak daha güçlü bir takımdı. carlos eduardo, obasi, demba ba...mainz'ın forveti szalai ise daha ocak'ta real madrid'in b takımından geldi. dediğin gibi adamların belki de en meşhur oyuncusu "avusturyalı beckham" ivanschitz. o yüzden bence bursaspor'a daha çok benziyorlar. tabi olası bir avrupa kupası macerasında da aynı olmazlar umarım. bir de son olarak eski mainz hocası klopp ve yeni kahraman tuckel'e saygılar....